Amerikában kire használják a redneck kifejezést? Olyan mint nálunk a paraszt?
De, még mindig nagyon elterjedt. A redneckek viccesen mindenki, aki vidékről származik, de derogatív használatban pedig azok az emberek, akiket említettél te is.
Redneck = kb. paraszt
(vörösnyakú, i. e. leégette a nyakát a nap)
A pickup kocsival járó, kockás inges, kalapos, puskával konzervdobozra célbalövő, whisky-ivó farmer ma is létező figura. New York-i vagy Los Angeles-i értelmiségiek természetesen lenézik őket, ott pejoratív szó a redneck. Maguk a redncekek Tennessee-ben vagy Kentuckyban inkább büszkék erre az identitásukra.
Nagyon sok redneck megy katonának mert "hazaszeretőek" + máshoz nem igazán értened. Dűdő nagy emberek, de eszük nem sok van.
Hááát, nem buta lány. Én nem vettem észre. Informatikai és logisztikai elemző. Az apja nyugdíjas katona már és gazdálkodik. A farmja, a környéken élen jár, a környezetvédelmi és zöld energia eljárásoknak. Hidropónikus gazdálkodás. Haltenyésztőkádak tetején b*szott nagy zöldségeket termeszt. Beszarás az egész rendszer. Ha nem lenne ember aki ránézne az egészre, akkor sem lenne gond. Valami mérnök volt a hadseregnél a leendő apósom.
A bátyja, szintén katona, ahogy írtam. Ő meg IT fejlesztő a hadseregnél.
Azért csak nem lehet buta az egész család. :)
Ha még érdekel, ebben benne van minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!