Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted is szándékosan...

Szerinted is szándékosan butítják az embereket (többi lent)?

Figyelt kérdés

Mert butítják. Jó, persze nagy pénz van benne, meg marketing, de milyen áron szerzik meg a pénzt? Már gyermekkortól elkezdik a butaságra, primitívségre, aberráltságra nevelni (Futurama, Happy Tree Friends, Family Guy...) a gyerekeket illetve a gyerekedet és így kb. ha szigorúan vesszük, jobban érvényesülnek az állati ösztönök. Nem? Ne vedd sértésnek, nem feltétlenül rád értem, nem ismerlek és nem is nagyon szeretek általánosítani. De gondolj bele, hány olyan TV műsor, zene, videó, reklám és a többi létezik és vajon mit akarnak minden áron közvetíteni feléd? Például Lady Gaga, Pitbull, Kesha, MTV, VIVA, Minimax mit tanít a gyerekeknek? És az ezekre való hajlamosságot agresszíven és nagyon szemét módon használja ki például a Napiszar.com. Tele van aberrált és értelmetlen, érthetetlen dolgokkal, de igény az van rá... de még mennyi! Fogadni mernék, hogy a 18 életévet még nem betöltöttek 90%-a Magyarországon ismeri az oldalt. Mit gondolsz, miért? De még sorolhatnám a végtelenségig mennyi szenny van és sajnos csak nagyon nehezen kerülhetők ki. Tegyük fel, hogy majd a gyerekedet úgy neveled, hogy jó legyen (ne cigizzen, ne igyon (annyit), stb. tehát az átlagosnál valamivel jobbra). Viszont akkor piszkálni fogják, kiközösítik az iskolában mert különc. Szóval, mit lehet tenni ilyenkor?

Ajánlom figyelmedbe ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=tsLQrvhOwpY

és ezt: [link]

Persze lehet tévedek és túlzok, de hát Istenem... lássuk be, valamennyi igazságtartalma mégis csak van.

2012. szept. 13. 19:03
 1/4 rajcziz ***** válasza:

Azzal egyetértek, hogy butítják a népet, de azért ezek a videók... egyiket sem néztem végig. Az elsőt azért, mert borzalmas a minősége, és egyáltalán nem érdekel a témája. De a válasz már benne van a videó elejébe. Az illető, akit kritizálnak (fogalmam sincs, ki az), ugye az állítások szerint a hírnév előtt normális videókat csinált. Tehát ő nem butítja a népet, hanem a már lebutított nép igényeihez alkalmazkodott. Megjegyzem, azáltal hogy valakit kritizálsz, őt reklámozod, mert még jobban felhívod rá a figyelmet.

A másik videót pedig azért nem bírtam végignézni, mert egyszerűen fájt hallani a sok sületlenséget - butítják az embereket, de nem kell emögé hatalmas összeesküvést látni. A rejtett szimbólumoknál adtam fel, főleg amikor a Dávid-csillagot szabadkőműves jelképnek titulálták. Ráadásul elhangzik a kulcsmondat: "Aki nem hiszi, járjon utána." Ennek jelentése: nekem semmilyen konkrét bizonyítékom nincs ugyan, de szerintem ez így igaz, úgyhogy keress rá, hátha te találsz konkrét bizonyítékot. Lady Gaga egyébként pedig egy olyan előadó, aki a hagjával nem tudja fenntartani az érdeklődést iránta, úgyhogy polgárpukkasztással, botrányokkal marad sztár.

Engem úgy neveltek, hogy ne cigizzek, ne igyak stb. és bizony kilógtam a sorból, de soha nem piszkáltak, elfogadták, hogy én ilyen vagyok és kész. Azokat piszkálják, akiken látják, hogy hagyják magukat. Őket viszont akkor is piszkálnák, ha innának és cigiznének. Szóval azt lehet tenni, hogy a gyerekedet neveld rá arra, hogy mi a jó, mi az ízléses, és akkor nem lesz az a környezet, ami megingatná. Ha mégis, akkor ott te rontottál el valamit.

2012. szept. 13. 19:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez mögött nem kell semmi háttérben zajló, rejtelmes dolgot keresni, egyszerűen könnyebb butának lenni, és manapság a társadalom legkönnyebb dolga felületes emberi kapcsolatokat kialakítani, és csak lenni a világban.

A gyereket(legalábbis engem) nem közösítik ki csak azért mert kilóg a sorból, azért szivatják, mert megtehetik, nem annyira domináns hogy könnyebb préda után nézzenek.

2012. szept. 13. 19:23
 3/4 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a videókkal kicsit túloztam, azokat csak azért linkeltem, hogy vannak olyanok is akik úgy látják a dolgokat és kicsit túlreagálják. Viszont a másik dolog ami talán elgondolkoztató lehet, hogy például van Lady Gaga manager teamje (vagy bármije, nem tudom pontosan hogy hívják) és a klip készítésekor, illetve előtte tudatában voltak, hogy egy olyan videóklippet fognak leforgatni, amit eddig 176,689,168-an néztek meg csak a YouTube-on, plusz még ha belegondolsz mennyi ideig, sőt még most is hányszor nyomatják egy nap ezt a "zenét" a rádióadókban, ezért nyilván nem tehetnek bele csak úgy véletlenszerűen dolgokat. Ez meg is látszik a videón, ezt próbálta kiemelni a srác a második videóban, tehát hogy nincsenek és nézettségénél fogva nem is lehetnek benne véletlen dolgok. Talán polgárpukkasztás, talán nem, én azt nem tudom és valószínűleg nem is fogom megtudni, de az biztos hogy nagyon sok (szerintem ízlésficamos) ember kedveli, ahogy elnézem a videó alatt azt a kis zöld csíkot, mindazok ellenére, hogy hányan "fikázzák". Számomra polgárpukkasztás, mert a videóklipp egyáltalán nem kapcsolódik a zenéhez és szörnyű amit összehoztak. Fúj.

Visszatérve az első videóhoz: még _ha_ az alapból buta emberek a célközönség is, akkor is butít, mert tovább butítja őket.

Piszkálás: az előbb nem fejtettem ki eléggé, illetve pontatlanul fogalmaztam ezért most így magyaráznám a dolgot. Tehát csak azt piszkálják aki hagyja. Ez így van. Viszont miért is piszkálják? Mondanak rá kígyót-békát, mostanában divat az anyázás is, de miért? A "bántalmazók" általában ezt nem veszik komolyan, teljesen természetes, megszokott dolog, ha valakit rendszeresen piszkálnak, viszont a másikban egy életre megmaradhat a dolog. Ez a gyerekeknél különösen megfigyelhető. Gonoszság? Valahogy nem látom át. Valami ilyesmire gondoltam mikor az "állati ösztönök" felerősödését írtam. Az erősebb "elpusztítja" (nem, mert a törvények tiltják) a gyengébbet. És nagyon érdekes, hogy mindez a mély gonoszság jelen van a kérdésemnél felsorolt mesefilmek _mindegyikében_, de még rengeteg van... megjegyzem, hogy a régebbi mesék egyikében sem volt ilyen mértékű rosszindulat. Próbálták jóra nevelni a gyerekeket. Ez meg is látszódik. De még mennyire. Ha összehasonlítanál egy olyat aki a régebbieken nevelkedett és egy olyat aki a mostaniakon... hát... teljesen más értékrend. Engem egyébként anno nem értek ilyen inzultációk... szerencsére olyan osztályba kerültem ahol a többség normális volt. Viszont az évfolyam másik osztályában napi szinten történtek ocsmányabbnál ocsmányabb dolgok.

2012. szept. 13. 20:34
 4/4 anonim ***** válasza:

nekünk nincs tévénk, és nem is lesz

a szülő felelőssége mit mutat meg a gyereknek a világból

ha meg kiközösítik a gyereket majd hazajön a suliból jól megszeretgetem és sütök neki palacsintát

2012. szept. 13. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!