Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le a magolásról...

Hogyan szokjak le a magolásról? Milyen más tanulási módszerek vannak?

Figyelt kérdés
Már nyolcadikos vagyok és ötödikes korom óta csak magolok, magolok és magolok. Semmire sem emlékeszek és elveszi az egész napomat a magolás. Szerintetek milyen más tanulási módszer van ami veszi el az egész délutánt hogy azért kikapcsolódni is tudjak? Jövőre le kell szoknom a magolásról meg a középsuliba össze fogom sz@rni magam olyan nehéz lesz ha magolok. Valaki tud segíteni az ügyben?

2012. szept. 8. 15:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen tárgyról van szó. Ha mesélősről mint a történelem és irodalom, akkor sokkal jobb ha elolvasod, és megpróbálod elmondani a saját szavaiddal.

Próbáld meg azt, hogy elolvasod, és leírod egy füzetbe, vagy el lapra a saját szavaiddal. És elolvasod. A saját írásából sokkal könnyebben tanul az ember mint máséból, vagy egy nyomtatott oldalról.

2012. szept. 8. 23:03
 12/15 A kérdező kommentje:
Töri, irodalom, földrajz és biszról van szó. Legalább ennél a 4 tantárgynál szeretném elkerülni a magolást mert nehéz. Kémiánál nem nagyon van választásom mert azt nem értem :D Nagyon nem vágom a kémiát ezért ott maradok a magolásnál. :)
2012. szept. 8. 23:20
 13/15 namargo válasza:

Szia!

1.Hát először is MINDIG AZNAP TANULD MEG amikor délelőtt a suliban vettétek az anyagot órán.

2012. szept. 12. 20:18
 14/15 namargo válasza:

Folytatom:

Az napi tanulás azért fontos, mert akkor még friss az óreán hallott anyag, és könnyebben megy a megjegyzés.

2. Csinálj a tananyagból vázlatot: erre a legjobb az Elme Térkép.

3.Az óra előtti nap ISMÉTELD ÁT újra a tananyagot.

4.Nagyon fontos a HANGOS felmondás! Ezt soha ne hagyd ki!

5.Az Elme Térkép segítségével folyamatosan ismételd, amit addig vettetek adott témából. Ha így teszel, NEM FELEJTED EL a tananyagot, és a témazáró írásra alig kell már készülni!

Ha ezeket betartod, sokkal rövidebb idő, és sokkal élvezetesebb a tanulás. Ráadásul, tovább is emlékszel rá!

Itt többet tudhatsz meg ezekről: www.delfintanulas.hu

2012. szept. 12. 20:25
 15/15 Netti11face válasza:
Én nem nagyon értem a bioszt,de azért 4es vagyok belőle amúgy én úgy szoktam tanulni bioszbol,hogy pl,ha a madarakról vagy növényekről kell tanulni akkor nézek róluk dokumentum filmeket,akár a neten keresgélek és úgye nem kell szóról -szóra tudni a bioszt csak a lényeget és huzd ki a fontos szavakat .ÉS AMI NEKEM A LEGJOBBAN SEGÍTETT: ÍRTAM SAJÁT FELMÉRŐT ,A leckéből ami volt és úgye 3 éve ismerem a tanárt,úgyhogy tudom miket szokott adni és nehéz feladatokat írj,össze huzigálost,igaz hamist meg ilyeneket,amit a tanárod szokott adni és aztán a füzetből nézd és javítsd ki pirossal és én így csiánltam felmérő előtt egy nappal és 5ős lett :) És ha törit kell tanulni abbol is nézz filmeket és jobban az agyadban marad én nem is szoktam tanulni törire csak a neten utána olvasok annak a leckének és nézek egy pár videót/filmet belőle :) Meglátod beválik,vagy ha így sem érted,nézd meg a bloggom mert van rengeteg tanulási módszerem: [link]
2015. szept. 9. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!