Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le a magolásról...

Hogyan szokjak le a magolásról? Milyen más tanulási módszerek vannak?

Figyelt kérdés
Már nyolcadikos vagyok és ötödikes korom óta csak magolok, magolok és magolok. Semmire sem emlékeszek és elveszi az egész napomat a magolás. Szerintetek milyen más tanulási módszer van ami veszi el az egész délutánt hogy azért kikapcsolódni is tudjak? Jövőre le kell szoknom a magolásról meg a középsuliba össze fogom sz@rni magam olyan nehéz lesz ha magolok. Valaki tud segíteni az ügyben?

2012. szept. 8. 15:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Próbáld megérteni a tananyag logikáját és keresd benne az összefüggést.

Így sokkal hamarabb megtanulod és jobban megragad az emlékezetedben.

2012. szept. 8. 16:06
 2/15 anonim ***** válasza:
A magolás helyett megpróbálhatnád például megérteni az anyagot. Akkor sokkal gyorsabban lesz tanulható és kevesebb tanulás után is tudsz róla beszélni és írni és ami a legfontosabb, tudod majd használni.
2012. szept. 8. 16:11
 3/15 A kérdező kommentje:
Na igen, épp ez nem megy nekem. Hiába olvasom el 5-6x az anyagot, minden egyek bekezdést értelemezem hogy most hogy is van ez, megpróbálom a fejembe elképzelni a dolgokat de másnapra semmi nem marad meg. Ha magolok legalább másnapra még benne van a fejembe de utána már nem és egy tantárgy magolása elvesz akár 2-3 órát is miközben mások az osztályba még 1 órát se tanulnak naponta és 4.5-5 átlagúak és meg napi 5-6-7 óra tanulással küszködök a 4-es átlagért.
2012. szept. 8. 16:11
 4/15 BeatlesLány válasza:
Én a földrajzzal voltam így.Sokat segít ha a füzetedből/könyvedből elkezded kijegyzetelni a lényeget aztán meg szép színes kiemelőkkel kihúzgálni(a szének javítják a memóriát :)így már azzal is tanulsz,hogy kiírod a lényeget,utána pedig hangosan mondd el,így hallásból is emlékezni fogsz.Sok sikert :)
2012. szept. 8. 16:31
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
figyelj órán..
2012. szept. 8. 16:34
 6/15 A kérdező kommentje:
Földrajzzal nekem is sok gondom van. Hétfőre úgy is kell föcire tanulni szóval majd holnap megpróbálom nem bemagolni az anyagot :) Amúgy fizikából magolás ellenére is ötös lettem(csak fizikából lettem ötös tavaly év végekor) viszont semmire sem emlékszek belőle.
2012. szept. 8. 16:45
 7/15 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ha könyvből tanulsz próbáld meg külön elolvasni a vastagon szedett részeket és az apró betűst!Elemezd azokat egyenként,majd vesd össze őket!

A jegyzet készítés szerintem is sokat segíthet,bár én mindig könyvből tanulok!

Ismerek olyant,aki hangfelvételt készít és azt visszahallgatva memorizálja a tanulnivalót!

2012. szept. 8. 16:49
 8/15 A kérdező kommentje:
Én eddig úgy tanultam hogy először elolvastam az anyagot, másodszori olvasásnál már szövegkiemelővel emeltem ki a dolgokat és harmadjára a szövegkiemelővel kijelölt részeket bemagoltam de holnap a megpróbálok nem magolni és inkább értelmezni az szövegkiemelővel kijelölt részeket. A jegyzet készítést is próbáltam már de az se ér semmit csak akkor ha doga alatt is használom a jegyzetet de ezt el szeretném kerülni.
2012. szept. 8. 16:54
 9/15 A kérdező kommentje:
Illetve még szerintetek az is jó ha mondjuk 3-4x elolvasok egy bekezdést és visszamondom hangosan könyv nélkül?
2012. szept. 8. 17:00
 10/15 anonim ***** válasza:

Én ha visszamondtam magamnak,sokat segített,de egyébként én is csak magolok.Szerintem egyetemen a több száz oldalt nem lehet máshogy benyalni,csak magolva.Szörnyű.

Én is mindent elfelejtek.

2012. szept. 8. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!