Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hajléktalankérdés! Adjunk...

Hajléktalankérdés! Adjunk nekik pénzt, ételt, vagy ne?

Figyelt kérdés

Biztos sokan máshogy gondolják. Egyes emberek szerint, ha tudunk, akkor segítsünk rajtuk, mások szerint csak hosszabbítjuk a szenvedésüket, még azzal a pár forinttal is.

A ti véleményetekre vagyok kíváncsi!

Arra kérek mindenkit, hogy ne szavazza le csak azért a válaszolót, mert nem tetszik az ő véleménye, nézőpontja, sztorija. Minden válaszolónak Zöld pacsi!

2012. szept. 8. 12:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A "sima" hajléktalanok még hagyján. Semmit nem adok nekik, mert semmi értelme, inkább a Vöröskeresztet támogatom. De amikor azt látom, hogy valaki gyerekkel koldul, akkor kinyílik a zsebemben a bicska. Volt, hogy rendőrt hívtam ilyenhez.
2012. szept. 19. 21:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam adni, de megválogatom. Múltkor odajött hozzám egy idős néni, először azt hittem, hogy eltévedt és útbaigazítást kér. Normálisan nézett ki, csak látszott, hogy egyszerűen szegény. Ott szabadkozott, mikor kért egy kis pénzt, hogy higgyem el, hogy nem iszik, nem dohányzik, csak nem tud megélni. Adtam neki pénzt. A végén odahúzott magához, és rám lehelt, hogy bebizonyítsa tényleg nem iszik. Nem volt alkoholos, és nikotin szaga. Az unokája lehettem volna, nagyon szégyelltem magam azok helyett, akik ilyen helyzetbe hozták.
2012. szept. 19. 22:01
 13/17 anonim ***** válasza:
19%
Bármennyire sajnáljuk is, a nénike saját magát hozta ilyen helyzetbe. Bár keveseknek jár Magyarországon luxusnyugdíj, de aki ennyire nem tud megélni, annak a munkamoráljával vagy az életvitelével is gond lehetett aktív korában.
2012. szept. 19. 22:11
 14/17 mustafa33 ***** válasza:

Van egy aki mindig 10 centet kér a "söröcskéhez", mindenki meg is adja neki, inkább mintha mindenféle mesét mondana.

Egyszer mikor egy másiknak három kiflit adtam, kikelt és mutatta a tescós zacskót amiben már vagy tizenöt kifli volt. Azt kérdezte, vajon lehet e nap mint nap csak kiflit zabálni mert mindenki azt ad, pedig néha egy kis tejet is inna?

Valóban az ő dolguk mire költik. ne akard megváltani a világot.

És azt hogy gondoltad: " csak hosszabítjuk a szenvedésüket, még azzal a pár forinttal is." ?

Csak nem úgy mint mikor hasonlót mondanak egy sebesült állatra a kegyelemlövés előtt? Vagy csak hagyjuk szerinted simán éhendögleni? Nem kívánom neked, hogy egyszer majd az eszedbe jussanak ezen szavaid amikor egy vállás után mindenből kiforgatva az utcán találod magad lakcím nélkül (és mikor még nem leszel tertves, pijás és lezüllött, az majd később jön).

2012. szept. 19. 23:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Akit én ismerek hajléktalant, őt nem kell sem félteni, sem sajnálni.

Az interspar előtt szokott az autósoktól pénzt kérni. Sok külföldi jár oda vásárolni, és sokan adnak is.

Összeszedi az üvegeket, és beváltja.

Összeszedi a sörös- és más dobozokat, és beváltja. Vannak törzshelyei, ahol enni kap, de dolgozni nem akar.

Néha kérdeztük tőle, hogy miért nem próbál valahol alkalmi munkát keresni, azt mondta, hogy naponta megvan neki a 2-3000.- Ft-ja és nem kell érte neki semmit sem mozdítania.

Esténként bejön az üzletbe és megveszi a 2 liter borát. Igaz, hogy kaját nem szoktam látni, hogy vett volna.

Nem olyan régen kölcsön kérte az igazgatótól a szemetes kukát, nem tudjuk, milyen indokkal.

Másnap már mindenki azt beszélte, hogy eladta a kukát egy étteremnek 10.0000.- Ft-ért. Nem mondta meg, hogy melyiknek adta el, mert akkor vissza kellett volna adnia a pénzt.

Persze, lehet hogy ő egyedi eset, de jól érzi magát így.

Télen pedig beköltözik a hajléktalan szállóra.

2012. szept. 20. 00:08
 16/17 anonim ***** válasza:
79%

"Pénzt ne adjatok neki"

Azok az okosok, akik azt hiszik, hogy piára költi a hajléktalan, azok nem árt, ha elgondolkoznak rajta:Nem csak az alkoholisták kerülhetnek az utcára, millió egyéb olyan probléma lehet, ami miatt elvesztik a hajlékukat, például hitel.De igen okosok, biztos a hitelesek is mind alkoholisták, azért kerültek utcára!

Nem az embereknek kéne segíteni rajtuk, hanem az államnak, de nem úgy, hogy kitiltják őket a közterületekről, hogy a naív arra járó azt higyje, hogy hú de jól megy, itt nincsenek hajléktalanok.Arra kellene törekedni, hogy az emberek ne kerülhessenek egy könnyen olyan helyzetbe hogy elveszítsék a házukat.De itt már lassan semmi féle szociális háló nincs!

Segítsen nekik mindenki, amivel csak tud.Esetleg beszélgetéssel, jó tanáccsal is, mert nem biztos, hogy az utcán kéregetők tudják, kihez lehetne fordulni segítségért.Talán nem az utcán tengődne, ha jobban ismerné a lehetőségeit, jogait.

2012. szept. 20. 08:25
 17/17 anonim ***** válasza:
75%

22.11

És majd a mai fiataloknak is munkamoráljára kell fogni, ha majd nem kapnak nyugdíjat, mert évekig nem találtak munkát, mivel NINCS??Lehet, hogy a nénike háztartásbeli volt, az idősebb generációból sokan azok voltak.A családról, otthonról való gondoskodás is munka, még ha nem is jár utána nyugdíj.Látom, sokaknak jól megy az ítélkezés, csak gondolkozni luxus!

2012. szept. 20. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!