Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogyha azt...

Miért van az, hogyha azt mondom, orvos szeretnék lenni, mindenki utasít, legyek gyerekorvos?

Figyelt kérdés

Legszívesebben ezt válaszolnám nekik: ,,Engem hagyjál békén, nem a te életed, kit érdekel, hogy mit gondolsz, úgyis gyerekfóbiám van, semmi izgi nincs benne számomra.."

Persze csak udvariasan szoktam válaszolni:

- Majd még meglátom, lehet, hogy sürgősségi sebész, idegsebész vagy onkológus leszek, de majd meglátom.

- Ó az nem jó!

Most csak azért, mert nő létemre orvos leszek? -.- Ez a fajta gondolkodásmód már nagyon fáj, tudjátok bidéken élek, nehéz kitörni. És tényleg nem akarok gyerekorvos lenni. Az akarok lenni, ami érdekel, és nem érdekel a szexisták véleménye.

18/L

2012. szept. 8. 06:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Megnyugtatlak: nem ők fogják eldönteni, hogy mi legyél, hanem TE.

Két okból nyaggathatnak ezzel. Az egyik, hogy szerintük "tök jó lehet" kisgyerekkel dolgozni. Abba nem gondolnak bele, hogy neked kéne őket betegen látni, megszúrni, megvizsgálni, stb.

A másik, hogy (vidéken ez is nagyon valószínű) nincs egy valamire való gyerekorvos a környéken, és örülnének, ha lenne.

Ismerősöm (fiú) attól őrül meg, hogy folyton szülész-nőgyógyászt akarnak belőle csinálni, mert az jól keres. Ne érdekeljen.

2012. szept. 8. 08:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Nyugi! Osztják az észt! Legközelebb mondd azt az ilyennek:

(most én osztom az észt!)

... köszi, hogy segíteni akarsz, de már döntöttem. Ez + az akarok lenni!

2012. szept. 8. 08:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Hát ha maguk mellé keresnek gyerekorvost, azt benézték, mert nem jön be a vidéki élet :D
2012. szept. 8. 08:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem amúgy is nehéz elviselni, ha a beteged nem tudod meggyógyítani, vagy javítani az állapotán, de ha egy gyerekről van szó, az még nehezebb.
2012. szept. 9. 19:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert a gyerekorvosok jól keresnek ha elég pofátlanok. A gyerekéért az ember bármit megadna...
2012. szept. 26. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!