Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják egyesek köszönés...

Miért mondják egyesek köszönés helyett, csak simán, hogy: "üdvözlöm"?!

Figyelt kérdés
Szerintem elég tahó dolog!
2009. júl. 29. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem semmi tahó nincs benne, nem is értem, mi a bajod ezzel.

Mennyivel jobb, mikor valaki odavágja,hogy "jónapot" ?

Úgy tűnik, sok a felesleges időd, hogy ilyeneken agyalsz

2009. júl. 29. 12:33
 2/7 dellfil ***** válasza:
76%
Pont, hogy nem tahó! Tahó dolog azt letahózni, aki nem akar megsérteni valami rosszul sikerült köszönési formával, és tapintatosan a legsemlegesebb változatot alkalmazza!
2009. júl. 29. 12:47
 3/7 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM A KIOKTATÁST!!!
2009. júl. 29. 12:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

nagyon szívesen.

Üdv

2009. júl. 29. 13:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadott köszönési mód lett napjainkban. Nyilván a körülmények és az adott szituáció szerint választod meg, hogy köszönsz (egy allásinterjún nem nyerő az "üdvözlöm", mint ahogy egy temetésen sem) de nem bántó, elég semleges!
2009. júl. 29. 13:19
 6/7 anonim ***** válasza:
92%
Nekem ebben semmi tahóság nincs. Szerintem inkább udvarias. Az üdvözlöm kifejezi, hogy örül, hogy találkozik veled...még sosem találkoztam olyan emberrel, aki ezt bunkóságnak vette. Lehet, hogy te nézel az átlaghoz képest másként erre.
2009. júl. 29. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

ebben mi a tahóság? gyakorlatilag 1900-as évek elejéig mindig ez volt a megszokott forumla, csak más nyelveken. szerintem a "heló csá és társai" sokkal primitívebb.....amikor azt mondja valaki h "üdvözlöm", azt meg tudod magyarázni,mert üdvözöl téged, üdvöt kíván.....a "jónapot" is le lehet vezetni....és az mit jelent hogy "heló"? "csá"? ezek mit jelentenek? semmit.....nincs az üdvözlömben semmi tahóság, max a hangnem lehet tahó, de ha normálisan mondják nemhinném hogy tahó lenne....

meg mindenki úgy köszön ahogy akar, ebbe senki nem szlóhat bele...hát aki meg nemis köszön?

2009. júl. 29. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!