Mi a véleményetek arról hogy egy boltot Hitlernek neveztek el?
"Ha indiai a tulaj, én nem gondolnék bele semmi rossz dolgot"
Ebbe rossz dolgot nem belegondolni elég nehéz.Ilyen eggyügyű barmokkal jutott épp hatalomra.
Az addig oké, hogy a horogkereszt eredetileg indiai jelkép, az is elképzelhető, hogy az indiainak tényleg a nagyapját becézték Hitlernek, és amúgy meg történelmi analfabéta a csávó, ezért nem hallott Hitlerről. A dolog ott kezd hiteltelenné válni, mikor a kettő együtt van, elég kevés esélyt látok rá, hogy véletlen legyen.
"és még a sörösüvegen is vöröscsillag van (ami szintén tiltott önkényuralmi jelkép)"
Először is tiltott jelkép Magyarországon, de ez ellentétes az EU-s elvekkel, így a magyar állam amikor ilyen miatt szab ki büntetést, fizeti is a kártérítést ugyanannak az embernek.
Másrészt tudod miért van a Heinekenen vörös csillag? Ha tudnád, nem írnál ilyen marhaságokat.
Az én véleményem az, hogy nyugodtan nevezze a boltot Hitlernek, és én a tiltott jelképeket sem tiltanám, műveket sem tiltatnék be. Egyrészt mert ez éppen a diktatúrák módszere, így ez hatalmas öngól, másrészt pedig sokkal kisebb probléma, ha a neonácik, komcsik, vagy bármely más szélsőségesek nyíltan vallhatják a nézeteiket, mint ha más jelszavakkal, más jelképekkel próbálkozik valaki ugyanazokkal a szélsőséges nézetekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!