Létezik ilyen roma?
Van egy fiú, fekete vagy sötét barna haja van, zöldeskék szeme és fehér (kicsit napbarnított) bőre. A testvére barnább bőrű, fekete hajú. Az unokatestvére tipikus cigány.
Egyébként a fekete haj lehet, hogy nem azért mert apukámnak is fekete haja van és fehér bőre.
Egyik sem rokonom, ismerősökről van szó :) csak eszembe jutott, hogy apumnak is fekete haja van.
A srácról nem tudom eldönteni... a lányban 100% hogy van valami.
Ilyen ROMA nem létezik. Ilyen CIGÁNY azonban elképzelhető.
(A magyar nyelvben nincs olyan szó, hogy ROMA. Ez a népcsoport magyarul CIGÁNY. Ebben semmi megbélyegző nincs: egyszerűen ez a neve.)
Sajnos a romáknál szokás, hogy több apától vannak a testvérek - talán ez is a kultúrájuk része -, így simán lehet olyan félcigány gyerek, aki a keveredés jegyeit hordozza. Én már világosbarna hajú és világoszöld szemű cigány/félcigány lányt is láttam.
Innentől kezdve már a neveltetés a meghatározó, hogy cigánynak nevelik-e vagy nem. Hiába a legszebb cigánylány, ha megszólal,hogy "szevasz g*ci", az bizony kiábrándító!
Nagyon tévedsz, ha bőr, szem, haj és más testrészek színe alapján próbálsz besorolni egy konkrét embert egy etnikumba. Bárkit bármelyikbe. Az emberi faj és az etnikumok ennél jóval sokszínűbbek.
A problémádat nem értem. Faji kérdést akarsz kreálni, vagy egy embert megismerni? Az nem ugyanaz. Beszéltél vele? Ismered a véleményét, szokásait, kedvenc időtöltését, utálatának tárgyát, életvitelét? Vagy számodra ezek nem is fontosak, csak a haj és szemszín?
Szóval mit is akarsz te tulajdonképpen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!