Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen egy legjobb barátnő?

Milyen egy legjobb barátnő?

Figyelt kérdés

Több kérdésbe láttam már, hogy a barátnő szólt bele valamibe, formált véleményt, és a kommentek olyanok voltak hogy ne foglalkozz vele, keress másik barátnőd...stb.

Van aki szerint egy barát dolga, hogy azokat a dolgokat is megmondja amit nem szívesen hallasz, hogy őszintén elmondja a véleményét. De közbe meg ne szóljon bele, nem rá tartozik... Szerintetek melyik a helyes?

Én valahol úgy érzem hogy az lenne a helyes, hogy ha elmondok valamit, arról csak akkor mondja el a véleményét ha külön kérdezem, ha tanácstalan vagyok. Ha csak szimplán panaszkodni akarok, és nem várok megoldást, akkor ne akarja megmondani hogy éljek, mit csináljak.

Másik, hogy mennyire kell hogy szoros legyen a kapcsolat a legjobb barátnővel?

Az a jó ha szinte minden nap beszélünk, hívogatjuk egymást, és mindent (tényleg mindent) megbeszélünk? Vagy ez inkább csak kamaszkorba jellemző, a felnőtt életben nincsenek ilyen barátok? Elég ha heti szinten tartjuk a kapcsolatot és csak egy bizonyos fokig van beavatva a fontos(családi)dolgokba?

2012. szept. 4. 08:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más és minden élethelyzetben más.

Én nagyon támaszkodtam egy barátnőmre, teljesen összetartoztunk sokáig. Amikor felrúgta ezt a szövetséget, azzal nagyon nagy sebet ejtett rajtam. Akkorát, hogy el kellett mennem szakemberhez kibeszélni magam. Ő megkérdezte, hogy vajon attól barát-e a barát, ha megfelel az én elvárásaimnak és már nem barát attól, ha már ennek nem felel meg? Ha már nem barát ettől, akkor én vajon jó barátja voltam/vagyok-e?....

Jók a kérdések. És ha az ember magába néz a válasz még szomorúbb.

2012. szept. 4. 09:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Pont ezért amit leírsz, nekem a férjem a legfőbb támaszom, tudom hogy ő nem fog magamra hagyni, nem fogja elfújni mellőlem a szél, hanem életünk végéig itt leszünk egymásnak. Neki elmondhatok bármit, anélkül hogy kibeszélném/kiszolgáltatnám a családot, hiszen ő a családom.

És azt érzem pont hogy én így nem felelek meg a legjobb barátnőm elvárásainak, és ő többször mondta (kicsit zsarolásnak érzem) hogy nem is vagyunk emiatt barátok (ha nem úgy viselkedek ahogy ő szeretné).

Nekem ez eléggé fáj, magamba keresem a hibát. Ezért is a kérdés, nem akarok igazat kapni, csak érdekel ki mit gondol a legjobb barátnőjéről? Kinek mit jelent ez?

2012. szept. 4. 10:43
 3/4 anonim ***** válasza:

(első vagyok)

Szerencsés vagy a párod miatt és persze magad miatt.

Én tanultam a korábban leírtakból és már nem várok el a barátnőimtől semmit. Mert sajnos rájöttem, hogy ha elvárásaim vannak, akkor valóban nem vagyok én magam sem igaz barát.

Így már nincs olyan szoros kapcsolatom senkivel. Ennek vannak jó és rossz oldalai. Már nem túráztatom magam feleslegesen ha nem klappol minden, viszont sokszor vagyok magányos.

Van egy kisfiam. Szegényemből mondjuk lehet, hogy így egy anyakomplexusos embert fogok csinálni. Rátelepedtem nagyon (más közeli ember híján)...

2012. szept. 4. 10:55
 4/4 anonim ***** válasza:
én nem bízok meg a nőkben, így nincs is ilyen barátnőm már. 28L
2012. szept. 4. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!