Hogyan lehet eldönteni, hogy valaki germán vagy zsidó-e?
Leszögezem, a kérdés nem rasszista/diszkriminatív, pusztán az érdekel, hogy ránézésre mik a jellegzetes eltérések egy germán és egy zsidó arcberendezés között? Vannak-e olyanok, amiből közel biztosra meg lehet mondani, hogy valakiben van közel-keleti zsidó arcvonás?
Amiért kérdezem: a felmenőim között rengeteg német vezetéknevű személy volt, sok -berger-re végződött, de elvben mind a 32 felmenőm amíg visszavezettem a családfát keresztény volt, mégis egész életemben zsidónak néztek. Komoly identitászavarom van emiatt, és ezért érdekelne, hogy antropológiailag mik a fő különbségek egy zsidó és egy germán között? Az én arcom elég necces, nem tudom eldönteni.
Sötét, göndör hajam van, alacsony vagyok, vastag a szám és egy zsidó felmenőm sincs több száz évre visszamenően. Csak magyar és szlovák felmenőim vannak.
De a nagy orr állítólag igaz, én is hallottam róla.
akarom mondani szlovák és magyar keresztény :)
előző voltam
A leírtakon kívül is van még ismertetőjel, bár ezt nehéz meghatározni.
Mivel a zsidók általában csak egymás között házasodtak, ez különösen régen volt így, kialakultak közös jellemzők, ha kezdettől nem is lett volna.
Több tulajdonság van, pl. hajlamosabbak a cukorbetegségre, jó a humoruk, általában éles eszű, intelligens emberek. Az igazi zsidó szeret üzletelni, hobbyból akár, ilyesmik. Persze kivétel mindig van.
Kinézetre? fene tudja, nézz meg egyet...
De ha zsidó őseid lennének, számít az valami? Magyar vagy, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!