Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek melyik időszak tetszett...

Nektek melyik időszak tetszett jobban a középiskolás/gimis évek vagy a fősulis?

Figyelt kérdés
rövid indoklást légyszi
2012. szept. 1. 21:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Én az egyetemet most fogom csak megkezdeni, de végeztem egy OKJt érettségi után, és az messze jobban tetszett. Ebben sokban segített az is, hogy nem nagyon szívleltem a gimis osztálytársaim, de szerintem rengeteget számít, hogy olyat tanulhatsz, ami érdekel, őszintén, alapműveltség ide vagy oda, például sose értettem miért erőltették mondjuk annyira az éneket mikor soha az életben nem volt hangom, és csak negatív élményeim vannak vele... Nem mondom, később is sok felesleges tárgyat kell tanulnod, de mégis csak nem mindegy, hogy azt tanulhatod amit jobb esetben te választottál és tetszett.

Azért nagyobb a lazaság is, nem minden tanárnál, de van, aki felfogja, hogy most dolgoznod kell, és nem kell minden egyes órára igazolást cipelni hozzá, csak előre kell jelezi a hiányzásod és nincs para.

Azért az nagy igazság, hogy jó dolgunk volt a gimiben, azt hiszem sosem fogom magam olyan biztonságban érezni többé, mert a felsőoktatásban már ki tudja melyik vizsgán vágnak meg, aztán később kapsz-e munkát, és ott milyen lesz...

2012. szept. 1. 21:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát, az egyetemi még tart, de ezerszer übereli a közepet. Igaz, nehézségben is a sokszorosa, többször annyit követelnek meg, és tényleg nincs lazsálás, viszont cserébe a társaság is legalább annyival javult :)
2012. szept. 1. 21:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem is az egyetem tetszik jobban. Sokkal jobb fejek a diáktársaim, a tanárok végre komoly tudással bírnak, nem vájkálnak az ember magánéletében, és végre azt tanulhatom, amit szeretek és érdekel.
2012. szept. 2. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!