Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha ősztől a kerületi önkormány...

Ha ősztől a kerületi önkormányzatnál fogok dolgozni, lesz rálátásom arra, hogy a kerületi ovikba és iskolákba kik járnak (név szerint)?

Figyelt kérdés
2012. aug. 31. 14:08
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Látom, éltek az utolsó mondatom kínálta lehetőséggel. Most aztán nagy csönd lett.
2012. szept. 11. 10:47
 12/29 anonim ***** válasza:
Térdre, imához! Oké, nem akartad. Klassz. Faragom a szobrot neked, azért nem írok. :)
2012. szept. 11. 10:47
 13/29 A kérdező kommentje:
Még ezek után is csak a gúny marad? Köszi, igazán rendes tőled! :(
2012. szept. 11. 10:52
 14/29 anonim ***** válasza:

Hát azt írtad, bocsánatkérésből nem kérsz. Azt írtad, lezártnak tekinted a vitát. Aztán meg zavar, hogy nem reagálunk. Mit is szeretnél akkor?

Egyébként sajnálom, ha valóban így van, ahogy írod. Csak egyébként alapvetően egy olyan kérdést tettél fel, ami visszaélésről szól, minden magyarázat nélkül. Tetszik vagy sem, naiv vagy vagy sem, jóhiszemű vagysem, ez egy ilyen kérdés.

2012. szept. 11. 10:58
 15/29 A kérdező kommentje:
Valóban nem vártam bocsánatkérést, csak megjegyeztem, hogy csönd lett, mert amíg szidni kell valakit, addig mindenkinek nagyon nagy a szája, de amint kiderül, hogy az illető nem érdemelte meg, meghunyászkodnak. Ezt vettem észre sok helyen. A kérdésemmel meg nem lenne semmi baj, ha az emberek nem magyaráznának bele mindenfélét, ami nincs ott, és alapvetően jóhiszeműek lennének. Például ha a férj megkérdezi a feleségét, hogy mikor lesz ebéd, az nem azt jelenti, hogy dühös, amiért még nem készült el, hanem csak annyit, hogy szeretné tudni, mikor készül el. Ennyi. De ez megint olyan dolog, hogy hiába vitáznánk rajta, úgysem győznénk meg egymást. Csak nem esett valami jól, na. Ez van. Mindegy.
2012. szept. 11. 11:08
 16/29 anonim ***** válasza:

Élőben azért a hangnem sem mindegy, ez elég hülye hasonlat.

És azért vedd észre, hogy ha minden válaszoló félreértette a kérdést, akkor az bizony félreérthető volt. (Az első válaszoló is én voltam amúgy, ergo a felütés szerintem normális volt, nem kezdtelekleoltani.) De tényleg. Feltettél egy kérdést egy visszaélési lehetőségről. Ha most megkérdezem, hogy "szerintetek sokzsebes ballonkabátban elrejtve a cuccokat lehetséges-e lopni Tesco-ból?", akkor hogy várjam el, hogy mindenki azt gondolja, fel sem merülne bennem ellopni bármit, pusztán a lehetőség érdekel? Ez pont ugyanolyan. Kétértelmű kérdést tettél fel, mind beugrottunk neki, ami sajnálatos, de ez van.

2012. szept. 11. 11:14
 17/29 anonim ***** válasza:

Én se voltam, _ezért_ bocsánatot kérek, de a kérdés továbbra is gáz szerintem. Ha az általad felvázolt szituban lennék, szabályzás ide vagy oda, nem arra hivatkoznék, amikor megkérsz, hanem arra, hogy nem adom meg, mert nem vagyok gerinctelen, nem élek vissza a rám bízott bizalmas adatokkal. Semmiképpen nem azt mondanám, hogy "hát figyelj haver, én még csak-csak hajlanék rá, kiadnám neked az adatokat, de sajnos nem is látom őket"...

Részemről ennyi.

2012. szept. 11. 11:18
 18/29 A kérdező kommentje:
Valóban sajnálatos, ezzel egyetértek. (Szerintem meg a ballonkabátos példa túlzás.) Az első válaszodat meg, ahol nem oltogattál, fel is pontoztam, és meg is köszöntem! A gyakorlat tehát azt mondja, jobban működik a normális, emberi hangnem. Legalábbis nekem kellemesebb.
2012. szept. 11. 11:20
 19/29 anonim ***** válasza:
Az adatok lopása és a bolti lopás szerintem pont ugyanolyan. Mindegy..
2012. szept. 11. 11:22
 20/29 A kérdező kommentje:

11.18

Rendben, a kérdésem legyen rettenetesen gáz.

A két visszautasítási példádnak amúgy egy ötvözetére gondoltam, pl "nem tenném meg, ne haragudj, de amúgy sem működne a dolog, mert nincs is rálátásom" - és így elejét vettem az esetleges további erőszakoskodásnak. De egyetértek veled abban, hogy fontos azt is hangsúlyozni, hogy amúgy sem kérhet tőlem ilyet, mert nem fair.

2012. szept. 11. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!