Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért neveznek strébernek?...

Miért neveznek strébernek? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Kiskoromtól kezdve jó tanuló vagyok, mindig kitűnő.Nem szoktam sokat tanulni sem. Nem vagyok beképzelt, dicsekvő, mégis gúnyolnak, és strébernek neveznek, valamint alig várják, hogy vmelyik dolgozatom rosszul sikerüljön. Mit tegyek? Már nem tudom csak úgy elengedni a fülem mellett
2012. aug. 31. 09:10
 1/9 anonim ***** válasza:
23%
Szard le őket.Te valószínűleg vinni fogod valamire az életben.Ők meg elmennek magyargaydásnak.
2012. aug. 31. 09:17
 2/9 anonim ***** válasza:
34%
Haverkodj, lógj velük és nem fognak lenézni.
2012. aug. 31. 09:55
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
nekem is ugyanez volt. sőt most is ez van. de pont ezért mert irigyek. én már rájöttem hogy "strébernek" lenni fasza :D mert utána rohadt sokat fogsz keresni ők meg csövelnek
2012. aug. 31. 09:58
 4/9 anonim válasza:
Az hogy "stréber"nek neveznek, az azt is jelenti mennyire nincsenek tisztában a szó valódi jelentésével. Am hanyadikos vagy? Mert én pl szoktam csinálni munkákat, pl fogalmazásokat meg hasonlókat írok, néha házikat is pénzért, és akkor rájönnek, hogy jobb jóba lenni veled, mert csak jobb ha kész a házijuk mintha nincs, és ha szemétkednek, akkor egy két hiba véletlen belecsúszhat, de ez rávezeti őket arra, hogy nem érdemes szekálni :D
2012. aug. 31. 10:20
 5/9 A kérdező kommentje:
12/L vagyok
2012. aug. 31. 11:59
 6/9 dellfil ***** válasza:
100%

Erről volt nem egyszer szó itt. Ajánlom figyelmedbe a harmadik választ. Jól megfogta a szó jelentését. Szerintem. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..

Ezzel nagyjából egybecseng:

[link]

A kommentedből az derül ki számomra, hogy nem vagy stréber, egyszerűen jó eszű lehetsz, ezért jó tanuló vagy. Ezt sokan el irigylik, ezért strébereznek le. :)

dellfil

2012. aug. 31. 13:13
 7/9 anonim ***** válasza:

12/L...

Majd kinövik a többiek is ezt a szokást. Ennyi idősen még ilyenek a gyerekek.

G.

2012. aug. 31. 15:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Tegyél rájuk nagy ívben...

Általában csak irigyek és / vagy menőzni akarnak. De te fogsz jobban járni, ha tényleg rendesen tanulsz; jó eredményekkel valószínűleg be fogsz jutni egy jó középsuliba, utána pedig egy jó egyetemre vagy főiskolára.

[Az már egy másik téma, hogy sajnos sok lógós is bejut szinte nulla tudással a fizetős szakokra; aztán ott is végiglustálkodják az egészet. De ez se tartson vissza attól, hogy te becsületesen csináld végig, amennyire csak bírod. :) ]

Ha te vagy az egyetlen jó tanuló az osztályodban, akkor tényleg elég nehéz helyzetben vagy; de ha többen is vagytok, fogjatok össze, barátkozzatok egymással, sokkal könnyebb lesz úgy. :)

Gondolom, most kezded a 6.-at vagy a 7.-et, tehát még több évet "túl kell élned" ebben a közösségben. [Iskolaváltást csak nagyon súlyos esetben javasolnék.]

Sok sikert. :)

2012. aug. 31. 18:18
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek. utolsó, külön köszi. :)
2012. aug. 31. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!