Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jobb vagy rosszabb most...

Jobb vagy rosszabb most gyereknek lenni, mint 10-20-30-x évtizede?

Figyelt kérdés
2009. júl. 24. 21:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Nem jobb, nem rosszabb, egyszerűen más.

Mindig lesz, akinek az volt a jobb, vagy akinek az sem..És persze fordítva.

2009. júl. 24. 21:07
 2/11 anonim ***** válasza:
Erre nem lehet egyértelmű választ adni.Gondolom nem 10-20-30- évtizedre gondoltál,hanem évekre inkább.Minden kornak megvolt a jó és a rossz oldala is.És ma sem minden gyereknek egyformán jó vagy rossz.Van aki csak a legszükségesebb dolgokat kapja meg,néha még azt sem,van akinek drága játékokat,nyaralást,elit iskolákat biztosítanak a szülei.Neki jobb sora van,kegalábbis anyagilag,mint a másiknak.De hogy melyiknek boldogabb a gyerekkora? Azt nem lehet tudni.
2009. júl. 24. 21:20
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Eléggé relatív...

20-25 évvel ezelőtt, gyerekként tudtuk azokat a dolgokat értékelni, amit a mai gyerekek nem. Jobban tudtunk örülni dolgoknak, értékeltük a természetet, jó volt a pajtásokkal bújocskázni, fogócskázni stb. Ma már egyre inkább azt látom, hogy az öröm és a boldogság szó a drága játékokban rejlik, minél drágább valami annál jobb.

Régen - nálunk legalábbis - nem volt ilyen. Nem voltunk soha szegények, vagy gazdagok, mindig annyi volt, amennyi kellett (na jó, volt amikor nem volt). De mégis tudtam örülni mindennek, még egy apró fűszálnak is, vagy amikor Karácsonyra csak egy kis szőrmókot kaptam.

Rokonomék gyereke (5 éves) most már csak annyit kérdez: Mást nem hoztál? (nem tudott örülni egy 20e Ft-os távirányítású autónak - pedig ők nem vehetik ezt meg)

Kicsit eltértem a témától, bocsi.

De én a 70-80as években újra lennék gyerek, most nem.

2009. júl. 24. 21:54
 4/11 A kérdező kommentje:
Elnézést, 10-20-30 év akart lenni, csak előtte évtizeddel akartam kifejezni. Szóval nem gondoljátok azt, hogy a mai gyerekeknek jobb, mert minden könnyen elérhető? Mert sokan ezt hiszik. Nem tudom, hogy a gyerekek mennyire érzik jól magukat ebben a világban. Én jó 10 éve voltam gyerek, de szerintem ma sokkal rosszabb a gyerekeknek.
2009. júl. 24. 22:00
 5/11 anonim ***** válasza:
nézőpont kérdése. ha a gyereket vesszük, neki nincs összehasonlítási alapja, úgy kell jó legyen, ahogy van. ha engem kérdezel, sztem régen volt jobb, pl sok tesó, volt kivel játszani, kreatívabbak voltak a gyerekek, sok időt töltöttek a szabadban... a mai gyereknek csak a számítógépes játék, meg az idióta rajzfilmek maradtam
2009. júl. 24. 22:39
 6/11 anonim ***** válasza:
*maradtak
2009. júl. 24. 22:40
 7/11 anonim ***** válasza:
Apukám aki most 66 éves, azt mondta, hogy bár az ő gyerekkorukban nem volt internet, meg tv, de mégsem cserélné el az ő gyerekkorát a mostani fiatalokéra. Elvoltak, játszottak, sokat voltak a szabadba ,mint ahogy írták előttem, bálokba jártak stb. Tehát régen egyszerű élet volt, de abban az egyszerűségben természetesség és igazi boldogság volt.
2009. júl. 24. 23:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Nézd, az én apám mellett bármikor rossz lány gyereknek lenni. Néha legszívesebben kiverném a fogait, ahogy bánik anyuval és velem.
2009. júl. 24. 23:17
 9/11 anonim ***** válasza:
39%

Hogy jobb e ma gyereknek lenni? Igen.

A mostani kölyköknek van mit enniük, a szüleiknek több pénzük van, jobb életkörülmények közt élhetnek, a lehetőségeik sokkal jobbak.

A legtöbb mai gyereknek segge alá van tolva minden, és körülötte óriási, szabadon elérhető információtengely hömpölyög, amiből úgy tájékozódik, tanul, ahogy akar.

""kreatívabbak voltak a gyerekek, sok időt töltöttek a szabadban... a mai gyereknek csak a számítógépes játék, meg az idióta rajzfilmek maradtam""

Hogy mi?

Édesem. Szemellenzőt le, szemeket nyisd tárva.

A mai gyerekek olyan rohadt kreatívak, hogy beszarnál ha nem egy sötét pincében élnél elszigetelve a világtól. Meg lenézed a számítógépes játékokat. Megnézném, hogy neked mikor lenne meg az angoltudásod és az eszed egy egyszerűbb stratégiajáték végigjátszásához is.

Nem fröcsögni akarok, de nagyon unom már a szemellenzős embereket, akik anélkül alkotnak véleményt, hogy beleásták volna magukat a témába.

A mai gyerekek jóval okosabbak, mint a régebbi korok gyerekei.

De ha az észt nem igényelő játékokat nézzük (ezek vannak kevesen), akkor is inkább lőjék egymást halomra, mint hogy lőjék egymást halomra, vagy drogozzanak, igyanak, garázdálkodjanak.

""Rokonomék gyereke (5 éves) most már csak annyit kérdez: Mást nem hoztál?""

És szerinted ezért ki felelős? Persze, a sok szaros reklám nagyon agymosó hatással van a gyerekre, meg a mesék egy részét is úgy csinálják, hogy lehessen mellé mindenféle szutyok játékokat eladni, de végsősoron ezért a szülők a felelősek - azok a szülők, akik megbocsájts, de abban a korban nőttek fel, ahol te.

A mai világnak is rengeteg árnyoldala van, például az elhízás, a junk food, a média rossz befolyása (mert sok jó is van azért), az emberek hiszékenysége, rászedhetősége jobban ki van használva, satöbbi, tehát a kölykök nincsenek biztonságban, de jobb lehetőségeik és életkörülményeik vannak és jobb emberekké válhatnak, mint régen.

2009. júl. 25. 00:31
 10/11 A kérdező kommentje:
Mikor én gyerek voltam, már akkor is mentek a számítógépes játékok, a reklámok, a junk food...igazság szerint rosszabb volt bizonyos szempontból, mert ezekre a dolgokra annyira nem figyeltek a szülők a 90-es években, mert nem tartották őket veszélyforrásnak. Akkor nagy szám volt egy jó játék, a szülők is örültek, mert újdonságnak számított. Magyarországon még a gyorskaja is az volt, menő volt gyorsétterembe járni, ma meg már nem az. Akkor jöttek be a kereskedelmi TV-k is és nem ettek az emberek olyan tudatosan, mint ma...semmit nem tudtam még tiniként sem arról, hogy az elhízás hogy alakul ki pontosan, mit lehet ellene tenni stb. szóval ilyen szempontból biztos, hogy most több a tájékoztatás és a szülők is szemfülesebbek, már tudják, hogy mi káros és mi nem...
2009. júl. 25. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!