Fizethetek a postán vagy boltban 40ezer Ft értékben apróval?
Fizethetsz, persze. Pénz, pénz.
Húzni fogják a szájukat, a rolnit pedig jóllehet, mégis szét kell boncolniuk. (Ellenőrzésképp.) :D
Mi már fizettünk 190 ezer forintot ötszázasokból, és kb. 50 ezret százasokból is.
Ha az ügyintézőnek/eladónak kis hegyes műkörme van, magára vessen; emlékszem, amikor ötvenesekből fizettük ki a kb. 10 ezer forint értékű ruhát (nem véletlenül, sokáig gyűjtöttünk rá), ott rinyált nekünk a csaj, hogy márpedig papírpénzt adjunk neki, ne szívassuk - mire közöltem vele, hogy sajnálom, de ez van, ez a PÉNZ, örüljön neki, nem szívatásból, hanem perselyből adjuk.
Ha jól tudom, fajtánként, címletenként 50-50 darabot kötelesek elfogadni minden érvényes fizetőeszközből, posták és bankok szintén ennyit kötelesek beváltani felár nélkül.
Az 50-es szabály alól talán kivételek a posták, bankok, pénzváltók, mivel ezek többek között a pénzforgalom lebonyolítására vannak, de ebben nem vagyok biztos. A boltokra, üzletekre, bármilyen vállalkozó magánszemélyre, szolgáltatás nyújtóra a fentiek érvényesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!