Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Észak-Magyarország és az...

Észak-Magyarország és az alföld jó része palóc volt mindíg is, és magyar. Dél-Szlovákia (vagy talán az egész) magyar volt mindíg is, és palóc?

Figyelt kérdés

Tökéletesen elkeveredtünk, és nem az utóbbi évszázadokban, hanem talán már a honfoglalást követően.

Miért is gyűlölnek minket a szlovákok, és fordítva? Genetikailag megkülönboztethetetlenek vagyunk.

2012. aug. 22. 12:35
 1/3 rajcziz ***** válasza:
100%
Látom, te is a médiából szerzed az információkat. Én Dél-Szlovákiában élek, és biztosíthatlak, hogy itt senki nem gyűlöli a magyarokat (persze akad néhány kivétel, de ugyanez a helyzet Magyarországon is). A gyűlölet a közös múlt miatt adódik - mindkét fél megpróbálja a másik történelmét eltagadni.
2012. aug. 22. 12:43
 2/3 A kérdező kommentje:

Nyilván, én sem gondoltam, hogy a felvidéki magyarok gyűlölnék a magyarokat.

De az "Észak-Szlovákiai" szlávok, akik valószínű, hogy korábban szintén keveredtek a Magyarsággal, genetikailag nagyon erős rokonságban vannak a magyarországi Palócokkal (tótok, tirpákok, stb...).

Malina Hedvig ránézésre is lehet vagy 95 % szláv simán, akit a szlovák nemzetiek vertek meg nem kicsit.

2012. aug. 22. 13:57
 3/3 rajcziz ***** válasza:
100%

Én pedig nem a "felvidéki magyarságról" beszéltem, hanem a kevert nyelvterületen élő szlovákokról. Nagyon nagy hiba az általánosítás, főleg hogy csak a felszínt nézed meg. Az arányokat tekintve Szlovákiában sincs több nagyon nemzeti érzelmű ember, mint Magyarországon.

Malina Hedvig ügyét pedig nem szerencsés felemlegetni, mivel még ma sincs tisztázva egész pontosan mi történt, egyik félnek sem sikerült bizonyítani az álláspontja helyességét.

2012. aug. 22. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!