Fel fog hívni, vagy már nem? Lehet bajom belőle?
Figyelt kérdés
Tavaly dolgoztam egy cégnél, nem voltam bejelentve, csak alkalmanként besegítettem. Kaptam az elején ilyen segédanyagokat, könyvet, dvd-t stb. Aláírattak velem egy papírt, hogy ezeket átvettem, és majd ha már nem fogok ott dolgozni, köteles vagyok visszaadni. Egy darabig nem volt munka, de megbeszéltük a főnökkel, hogy kb. augusztus végétől vagy szeptember elejétől biztosan lesz, ha akkor még aktuális lesz, keressem meg őt. A segédanyagok nálam maradtak emiatt. Pár hete szóltam a főnöknek, hogy akkor mennék dolgozni, a telefonban annyit mondott, hogy most nem ér rá, de majd ír e-mailt. Nem írt azóta. Gondolom, ebből munka már nem lesz, ebbe már beletörődtem, de a könyveit azért vissza szeretném juttatni hozzá, nehogy valami bajom legyen abból, hogy alá van írva az a papír. Én keressem meg őt, vagy majd ő fog engem? Ha nem keres meg és én se szólok neki, akkor később jogosan vádolhat esetleg lopással amiatt, hogy nem adtam vissza őket magamtól?2012. aug. 22. 09:25
1/6 anonim válasza:
Szerintem írj neki egy levelet, hogy ekkor és ekkor bemész visszaadni a cuccokat. Vigyél magaddal majd egy papírt is, amit csak alá kell írnia, hogy azon a napon hiánytalanul és eredeti állapotában átvette tőled, további tartozásod őfelé nincs.
2/6 anonim válasza:
Ja, ha nem akarja aláírni, akkor a cuccost se add vissza.
Mindenképpen papirozzatok, legyen nyoma, hogy visszavitted.
(Elvileg az is elég, ha az általad aláírt átvételi papírt átadja neked, bár én nem szeretem ezt a megoldást.)
(Első voltam.)
3/6 anonim válasza:
Igen, előttem már szépen leírták mit kell tenned. Mindenképp vidd vissza és írass alá vele egy papírt hogy te átadtad a könyveket, és a többit.
Ha így teszel nem lesz baj.
4/6 A kérdező kommentje:
Igen, de ilyenkor meg, ha erre gondolok, eszembe jut, hogy mi van, ha mégis akarna adni munkát, csak tényleg nem ér rá? Várjak még esetleg valameddig?
2012. aug. 22. 13:08
5/6 anonim válasza:
Ha nem volt határidő a visszaadáshoz, azt is megteheted, hogy vársz. Ha problémázik, szépen visszaadod neki, a fent leírt módon. Így sem lehet gond belőle, hiszen ő adta neked, és majd amint visszakéri, te visszaadod. :)
(Első voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!