Mi a logikája a kilencesre végződő bolti áraknak?
az h első látásra olcsónak tűnik. mert teljesen mások ugye a számok az elején. amint a 9es nuillára változik, azaz egyet feljebblépünk, akkor megváltoznak a számok.
de amúgy épeszű ember a 269-re is 270et gondol és mond, úgyhogy engem ezzel nemfognak átvágni..:D:D
Ennek szerintem akkor volt több értelme amikor nem volt ez a felfelé kerekítés.
Tegyük fel van egy joghurt, ami 99 forintba kerül. Tegyük fel vesznek belőle 100 000ret naponta úgy hogy mellette semmi mást (szóval bemegyek a boltba és csak 1 joghurtot veszek. Az emberek 99%-a nem kérte vissza azt az egy forintot így mindjárt +100 000forint bevétel.
ezcsakegy marketing fogás. tanultam róla.
mint ahogy azis, h a boltban a polcokra, azokat a termékeket teszik szem elé, amiket nagyon elakarnak adni.
és a bolti berendezésnek is nagy feladata van, az h hova, milyen áruk kerülnek.
ez mind csak szar marketing...
Az, hogy ha többet veszel (mert szükséged van többre), akkor tudsz az árral úgy sakkozni, hogy kevesebbet fizess, és ne fölfelé, hanem lefelé kerekítsék végül. Én mindig így vásárolok :-)
Pl. most akciós volt az egyik kedvenc ásványvizem a TESCO-ban, 59Ft, ugye úgy tűnik, hogy ez 60Ft, csakhogy mi ha ásványvizet veszünk, akkor egyszerre egy rekesszel veszünk, mert én pl. naponta megiszok egy másfél literes üveggel. 6 palack van egy rekeszben, akkor a fölfelé kerekítés értelmében ti úgy gondoljátok, hogy 360Ft-ot fizettünk, de mivel a végső árat nézik, ezért 354Ft a vége, tehát 5Ft-ot máris spóroltunk a kerekítés miatt. Nem tűnik soknak, de ha egy nagy bevásárlókosárnyi árut veszünk a családi bevásárláson, akkor a sok kicsi sokra megy elven az okos vásárló ügyesen tud spórolni. A boltoknak meg az a jó benne, hogy ha valaki nem vásárol nagy mennyiséget, akkor ezeket fölfelé tudják kerekíteni, és visszajönnek mások lekerekítéseiből a pénzek.
Érzéki árnak csúfolják...
ebben a bonyolúlt világban,bonyolúlt mindenben a loikát keresni,,,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!