Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egyes külföldön munkát vállaló...

Egyes külföldön munkát vállaló hazánkfiai miért nézik le az itthon maradottakat?

Figyelt kérdés
Nem mind, és nem mindenki, azért kezdtem úgy a kérdést, ahogy, de itt is vannak olyan kérdezők-hozzászólók, akik kintről osztják az észt, csak azt felejtik el, hogy nekik megadatott kint a lehetőség, és ez nem mindenkinek csöppen csakúgy.
2009. júl. 21. 17:31
 1/7 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem ez pont fordítva van, éspedig azért, mert a külföldi munkavállalók meg merték valósítani az álmukat és nem maradtak szenvedni ebben a ...-ban...
2009. júl. 21. 17:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Én például szeretnék kint szerencsét próbálni, de még az útiköltségre sincs pénzem.
2009. júl. 21. 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Oda-vissza megy ez. Vannak, akik lenéznek sokakat, mert itthon maradnak. Vannak, akik lenéznek sokakat, mert elmennek. Ez van, ha majd mindenki boldog lesz, akkor nem törődünk ezzel.
2009. júl. 21. 20:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Kerdezo, en sem voltam gazdag, de tanultam nagyon sokat es jol. Igy kaptam jo lehetosegeket. Nemcsak a szerencsen mulik, hogy ki lesz sikeres kulfoldon, hanem a befektetett energian, idon is. Mindenkinek meg kell talalnia a megfelelo utat maga szamara. Neked is van egy arra, hogy elerd a celjaidat, csak meg nem talaltad meg... egyebkent nem nezek le senkit, foleg ha _tisztessegesen_ dolgozik, el (ertem ez alatt, hogy torvenytisztelo, adot fizet stb.). Nem az szamit, hogy hol el vagy honnan valo. Ne haragudj, de a szavaidbol inkabb azt veszem ki, hogy feltekeny vagy azokra, akik kulfoldon elnek. Nem nagyon van olyan az ismerettsegi koromben, aki azert tobbre tartana magat, mert megcsinalta a szerencsejet kulfoldon.
2009. júl. 21. 21:04
 5/7 A kérdező kommentje:
21:04 - Te is a jó kivételt erősíted, és ennek örülök, de itt az oldalon is volt olyan, aki szépen felemeli az orrát és kritizálja az itthon maradottakat, akiknek nehéz, de ő kijutott, és feketén dolgozik, és ő azzal nagyra van, de osztja az észt azoknak, akiknek még útiköltségre sincs. Nem vagyok irigy, csak az ilyen emberek nem tudom, mit képzelnek magukról.
2009. júl. 22. 08:40
 6/7 anonim ***** válasza:

"nekik megadatott kint a lehetőség, és ez nem mindenkinek csöppen csakúgy."

Akár bárkinek csöppenhet, de nem ez a lényeg.

A "külföldről írok" egy standard észosztó póz. Olyan, mint az "én bezzeg dolgozó adófizető polgár vagyok", meg a "nekem bezzeg 3 diplomám van" és a "gyermekes anyuka vagyok, tudom mit beszélek". A legtöbb ember időnként szeret észt osztani, ez egy általános emberi vonás.

2009. júl. 22. 12:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Kerdezo, aki feketen dolgozik kulfoldon, az nem nagyon kapott semmilyen lehetoseget, hanem o maga ugy dontott, hogy megy es vagy talal valami munkat vagy nem, de kiprobalja magat. Nem hiszem, hogy ezeknek az embereknek a tobbsege fix helyre menne dolgozni, inkabb bevallaljak a rizikot, hogy talan nem jon be nekik. Nem csoppen senkinek sem csak ugy, hidd el. Ha te is teszel erte, neked is sikerul, csak a legjobb utat kell megtalalnod: pl. tanulas vagy munka, de ha te Magyarorszagon erzed jol magad, nem kell masra adni. Nem igazan hiszem, hogy barki is lenezne a magyarokat, inkabb par kulfoldon elo okosabbnak es tapasztaltabbnak hiszi magat. Bar a tapasztaltsagban van is valami, mert teljesen mashogy latod a dolgokat, ha mar eltel tobb orszagban, meg is valtoztatja ez az embert.

Harmadik valaszolo

2009. júl. 22. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!