Vásárlási kényszerem van, h kezeljem?
Figyelt kérdés
21L vagyok. Nagyon szeretek vásárolni. Nem vagyok beteges, de nagyon szeretek. Élvezem ha vehetek valamit, valahogy jobban esik a frissen vett csoki, ital, mint a magammal otthonról hozott. Az kapcsol ki, ha boltokban sétálgathatok és tudom, megvehetem ami megtetszik. Nem költekezem, max 1-2 dolgot veszek meg de sokszor semmit, mégis jó az az érzés h ha megtetszene vmi megvehetném. De mostanában elég rosszul állok anyagilag, mert most lett munkahelyem és ugye akkor egy hónapig nincs fizu még. Tényleg nem pazarlok, de valami különlegesen jó érzés ha vehetek akár egy rágót is a boltban. Pénz nélkül viszont kedvem sincs vásárolni. Most is unatkozom, olyan szívesen mennék be boltokba, de tudom h nem tehetem meg h vásároljak és inkább be se megyek. Mivel lehet ezt helyre tenni?2012. aug. 12. 12:40
1/6 anonim 

válasza:

Azzal,hogy keresel magadnak más elfoglaltságot, új barátokat, elkezdesz sportolni,és mondjuk gondolj bele azoknak a helyzetébe,akik nem tudnak költekezni. ez talán kicsit helyrerak. én is nagyon szeretek vásárolni,nézelődni,kicsit kikapcsol,főleg ha unatkozom, de amit te csinálsz,az nem hiszem,hogy normális. Egy nőnek a vásárlás öröm (legtöbbjüknek legalábbis), de neked el kéne vonnod a figyelmed és új dolgokat csinálni,hogy ne ez legyen a legfőbb hobbid.
2/6 anonim 

válasza:

szerintem mindaddig, amíg nem vered magad adósságba és tudod kezelni a dolgot, tehát nem veszel meg egy 20.000 forintos táskát csak azért, hogy legyen még egy, addig ezen nincs mit kezelni...
viszont, van ötletem: a szüleiddel beszéld meg a kérdést, mondd el nekik őszintén a szitut, és mondd meg nekik, hogy ne adjanak nagy pénzt a kezedbe ok nélkül, mert akkor elköltöd... viszont mindig legyen egy kisebb,fix összeg,amit elkölthetsz,amire jólesik... mondjuk havi 10.000 vagy ilyesmi...
3/6 A kérdező kommentje:
nem költök sok pénzt, turiban vásárolok stb. Szóval nem az a lényege h mennyit adok ki. Akár 100ft is "elég". És nem arról van szó h vmi földöntúli öröm lesz úrrá rajtam ha pénzt adtam ki, hanem valahogy jól érzem magam szimplán és kész. Pl az a kedvencem ha vmit vennem kell mondjuk fürdőruhát és akkor órákig próbálgathatok, keresgethetek. más meg ezt utálja én élvezem. És nem veszek meg vmit csak h vegyek vmit
2012. aug. 12. 12:49
4/6 anonim 

válasza:

Ugyanez nálam is...ha meglátok valamit,elképzelem ahogy megyek benne az utcán,vagy ha könyv,akkor ahogy olvasom a padon.
5/6 anonim 

válasza:

Semmi rossz sincs ebbe a dologba.
6/6 anonim 

válasza:

Én is pont így voltam. Imádtam turizni. Ennek eredményeképpen 8 zsák ruhát, cipőt stb.kellett kihajítanom most a lomtalanításkor. Ezért elhatároztam, most már nagyon visszafogom magam: azóta nem vásárolok, nincs lom, és sok pénzem meg is marad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!