Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az nem bűncselekmény ha...

Az nem bűncselekmény ha valaki pszichológusnak adja ki magát annak ellenére, hogy nincs pszichológus végzettsége?

Figyelt kérdés

Spitzer Gyöngyi, művésznevén Soma többször nyilatkozott magáról úgy mint pszichológus:

[link]

Ennek ellenére soha nem is járt államilag elismert pszichológus képzésre:

"2005–2008 között Miskolcon a Nagy Lajos Király Magánegyetem nevű intézményben[2] tanult pszichológiát"

Wikipédiá

Itt azt írják, hogy a Miskolci Egyetem pszichológia szakára járt miközben a Miskolci Egyetemen soha nem is volt pszichológus képzés.

2012. aug. 12. 10:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

tényleg nem pszichológus?

na mert én az vagyok, de akkor legalább értem, miért álltak keresztbe igen sokszor a szemeim, amikor "pszichológus szemmel" nyilatkozott valamiről ... Sztem elég durva ez így, de tulképpen csak magát égeti.

2013. nov. 26. 08:15
 12/16 anonim válasza:
41%
És mi van akkor, ha valaki egyszerűen érdeklődik a pszichológia iránt és elment egy magánegyetemre tanulni ilyesmit? Többek közt én is szeretnék ilyesmit tanulni, de szerintem az nonszensz , hogy csak a főiskolára, egyetemre való bejutásba már belegebedjek. Ráadásul első évben csak pszico.törit tanulnék
2014. szept. 8. 19:50
 13/16 anonim ***** válasza:

hát az a helyzet h olyan nincs :)

magán egyetem még létethet, na de annak is meg kell felenie az akkredtiációs követelményeknek, azaz nem úgy van, h csak én tanulok "ilyesmit", aztán meg majd praktizálok is és okosakat nyilatkozok ... az ész megáll komolyan. szted miért 5 év + klinikai szakosító + terapeuta számít amolyan minimumnak ahhoz h önállóan pszichológusként értéke, súlya is legyen a meglátásaidnak?

úgyh sajnos nagyon nem úgy megy az, ahogy te azt elgondolod ...

2014. szept. 9. 02:03
 14/16 anonim válasza:
100%
CSak nem pszichológus hallgató vagy aki belegebed a sok tanulásba? Legalább hasznos dolgokat oktatnak az 5 év alatt? (Én a saját példámból indulok ki: én tanárképzőbe jártam 5 évig. De nem mondanám, hogy megtanították, hogy kell gyereket fegyelmezni, konfliktust kezelni. Ok volt módszertan meg hospitálás meg tanítás. De a csínja -bíjna nem volt benne. Pedig elég jó iskolába jártam. SOk neveléstörténet viszont volt, de az életben nem veszem annak hasznát, hogy pl. Mária Terézia korában hogyan tanultak a gyerekek. )
2014. okt. 23. 13:27
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

tanárképző 5 évig???

az milyen suli? esküszöm nem értem, pedig eléggé otthon vagyok a felsőoktatásban, de nem tudok 5 éves főiskolai képzésről jelenleg. "enyhe"

különbség van egy tanárképző főiskola vagy egy tudományegyetem ilyen-olyan szaka között, amely MELLESLEG tanárképes szak, de nem tanárképző suli ettől még.

az meg persze más kérdés h téged nem érdekel a neveléstörténet, épp ez a gond h sajnos csak züllesztik lefelé szerencsétlen felsőoktatást az ehhez hasonló vélemények miatt. ja hogy nem vagy tanárnak való? az már, de attól ne a neveléstörténetet szidd!

2014. okt. 23. 22:34
 16/16 anonim válasza:
100%
Nem értem. Akkor szerinted aki "tanárnak való" annak alapból tudni kell tanulás nélkül is gyereket nevelni, konfliktust kezelni, motiválni ...érdekes elgondolás. Egyébként egyetemi tanár szakos voltam . Képzeld el van ilyen . Ugyanis középiskolai tanároknak egyetemen kell pl magyart, történelmet tanulni. Ezek szerint mégsem vagy annyira járatos a felsőoktatásban mint amennyire képzeled.
2014. nov. 3. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!