Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Himnuszról?

Mi a véleményetek a Himnuszról?

Figyelt kérdés

Sokáig nem szerettem, hogy ilyen gyászos, inkább a Szózatot láttam volna himnuszként, de már egy ideje rájöttem, hogy szerintem ez a világ leggyönyörűbb himnusza, amiben tökéletesen benne van a magyar nép (sokszor szomorú) története.

16/f

2012. aug. 3. 23:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%
Tényleg szép és megható, de azért ne ess túlzásba, hiszen a világ összes himnuszát nyilván nem hallhattad.
2012. aug. 3. 23:23
 2/16 anonim ***** válasza:
31%
pontosan.szerintem is a himnusz egy gyönyörű mű ami igazán könnyfakasztó és fenséges.versként is nagyon szép,hát még énekelve.
2012. aug. 3. 23:24
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek (ennek gondolom sok piros kéz lesz az eredménye), szerintem a magyar himnusz nagyon szép, sőt, gyönyörű, de nem való himnusznak. Bár azt mondják, eredetileg nem volt ennyire nagyon nagyon gyászos zeneileg, gyorsabban játszották, de ilyen verzióban még nem hallottam. Viszont a szöveggel is fenntartásaim vannak. Tényleg nagyon jellegzetes, benne van a magyar nép, de akkor sem szeretem, hogy a mi himnuszunk nem lelkesítő, nem az van benne, hogy büszkék vagyunk magunkra, hanem egy hosszas siránkozás. Még egyszer elmondom, tetszik, szép, jó, de annyi sok más költemény és zene van, ami sokkal inkább lenne himnusznak való...
2012. aug. 3. 23:27
 4/16 anonim ***** válasza:
62%

Egy francia - nagyon bölcs ember, már több éve itt él- elálmélkodott rajta: milyen szép.. Nem harci induló. Több.

Imádság.

2012. aug. 3. 23:39
 5/16 anonim ***** válasza:
27%

A himnusz egy imádság. Istenhez szól. Mellette feldolgozza a több mint 1000 éves Kárpát-medencei múltunkat.

A legtöbb nemzet himnusza csak egy szimpla induló. Legyünk büszkénk arra, hogy a sajátunk sokkal több, szebb!

2012. aug. 3. 23:41
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem tetszik.Szerintem egy himnusznak biztatónak kellene lennie nem pedig elvennie az ember életkedvét.Félre ne értsen senki,hogy utálom a hazámat vagy valami,csak én furcsának tartom,hogy a legtöbb himnusz lelket önt az emberbe,a magyar himnusz meg csak arról szól,hogy milyen szar volt nekünk,semmi buzdító nincs benne.Másról is írhatták volna a himnuszt elvégre a bizánci vereség előtt rettegtek tőlünk és természeti csapásnak tartották a magyarokat,ellenben miről írták a himnuszunkat,a szolgaságról.
2012. aug. 3. 23:47
 7/16 anonim ***** válasza:
37%
Miért vár mindenki buzdító dallamokat? Az az induló. Nézzétek már meg a himnusz fogalmát!
2012. aug. 3. 23:57
 8/16 anonim ***** válasza:
47%

Aki elégedetlen a Himnusszal, gondoljon bele abba, egy bármilyen sportágban, olimpiai aranyérmet nyert, ott áll a dobogó tetején, nyakában az aranyérem, az ő tiszteletére húzzák fel a lobogót, az ő tiszteletére játsszák le a Himnuszt. Akkor mondjátok, hogy nem szép a magyar Himnusz.

Így, hogy évzárón hallod, meg szilveszterkor félrészegen - esetleg tökrészegen - , vagy a tv-t kapcsolgatva éjfélkor a Duna tv-n, vagy valamelyik sportközvetítéskor hallod, érthető, hogy nem tudtok vele azonosulni.

2012. aug. 4. 00:20
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

"Miért vár mindenki buzdító dallamokat? Az az induló. Nézzétek már meg a himnusz fogalmát!"

Abban igazad van, hogy a himnusz (idézem) " vallásos jellegű, Istent vagy isteni hatalmakat dicsőítő, hozzájuk segítségért fohászkodó, imaszerű ének".

DE! Tévképzetben élsz, mert benned is összemosódott a

- himnusz, mint műfaj a lírán belül

- himnusz, mint egy nemzeti jelkép.

- a magyar himnusz, aminek himnusz a műfaja és Himnusz a neve.

Például az angolok az előbbit hymnnek, a másodikat anthemnek nevezik. Mi most a másodikról beszélünk.

Egyébként szerintem a Himnusz tényleg nem való himnusznak. Egyrészt a vallásos vonás miatt, ezért például nekem nem jelent semmit. Minden nép a saját sorsát alakítja, nem egy mindenható entitástól kell várni, hogy kicibáljon minket a sz*rból. Ugyanúgy nem őt kell okolni, hogy benne vagyunk.

Egy himnusz szerintem is legyen erőt adó, buzdító, biztató, mert ettől fogja igazán úgy érezni az emberek, hogy "igen, ehhez a néphez tartozom és büszke vagyok rá!" - és nem akkor, ha egy dalba öntött kesergő imádságot hall.

2012. aug. 4. 08:21
 10/16 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem szép a magyar himnusz,egyedi,nem akarnék másikat.
2012. aug. 4. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!