Az ember kinézete, a külsőségek tényleg ennyire értéktelen dolgok?
Tudom, hogy a gyakorlat nem ezt mutatja, de nagyon sokan előszeretettel hangoztatják, hogy valójában csak a belső értékek számítanak.
Én ezzel nem értek egyet.Azért van testünk, mert azzal is foglalkoznunk kell.Nem azt mondom, hogy mindenkinek modellnek kéne lennie, de lehetőségeihez képest mindenkinek a legtöbbet kellene kihoznia magából.Ápoltság, igényes öltözködés, stílusos, igényes megjelenés, sport és egészséges életmód...A külső is hat a belsőre, és a megjelenés önkifejező erővel bír.Ja és persze ép testben ép lélek.A test,lélek, szellem hármast egyensúlyban kell tartani, egyiket sem lehet elhanyagolni.
Ti mit gondoltok erről?
Részben egyetértek, részben nem.
A sport és az egészséges életmód fontos; tisztálkodjunk rendszeresen, mert ennek hiánya számos betegség forrása lehet. A divatot viszont egy nagy baromságnak tartom, és képtelen vagyok felfogni, hogy képesek emberek tízezreket kiadni ruhára, amikor pár száz forintért is nagyon jó, strapabíró és meleg ruhákat lehet kapni, amik ugyanolyan jók, sőt gyakran jobbak is: kényelmesebbek és tartósabbak.
Az ékszerek a másik örök talány a számomra. Mi a jószagúért gondolják egyesek, hogy szépek lesznek attól, ha különféle fém-, kő-, vagy műanyag tárgyakat helyeznek el a testük bizonyos pontjain. Ez szerintem egyenesen groteszk. Miért szép a fülbevaló, és miért undorodunk az ajaktányéroktól? Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.
Ápoljuk magunkat annyira, amennyire az egészségünk végett ez szükséges. Ezen túlmenően minden csicsa fölösleges.
Igen, értelek!Fő az egyensúly!De egyiket sem lehet elhanyagolni!
És igenis lehet szép egy egy testi fogyatékossággal, sérüléssel élő ember is, hiszen ők is adhatnak magukra és lehet kifinomult ízlésük! :)
Kiegészíteném az előzőket és a kérdés leírását -"a külső is hat a belsőre"- azzal, hogy hordhatok bármiféle drága, értékes és különleges holmit, ha belülről nem árad valamiféle béke, magabiztosság kifelé. Jártam már pórul amiatt, hogy igaz, mintha skatulyából húztak volna elő, nagyon tetszett az a ruha, amit felvettem - igen jó önkifejező erő... lehetett volna. Ha nem kelek fel aznap bal lábbal, ha jól érzem magam a bőrömben, teljesen.
Az volna a legjobb, ha mindig meglenne egy egyensúly, ahogy mondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!