Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Érdemes manapság egy nőnek...

Érdemes manapság egy nőnek saját lakásra gyűjtenie? Saját lakást venni?

Figyelt kérdés

Mert szerintem nem. Ugyanis tegyük fel, hogy van rendes munkája, tud félrerakni, esetleg még a szülők is tudnak segíteni, és 25 éves korában külön tud költözni egy saját lakásba. Esetleg egy másik eset örököl valakitől lakást vagy pénzt és abból vesz magának egy lakást.

De hogyan tovább? Berendezi a lakást saját ízlése szerint, ahol minden úgy van, ahogy ő azt megálmodta.

Aztán megismerkedik valakivel. És akkor jön rá, hogy teljesen felesleges volt a saját lakás, és amit utána ráköltött. Mert abban ketten sem férnek el, nemhogy majd esetleg egy gyerek is. De lehet, hogy a férfi nem is akar hozzá beköltözni, mert az ugye nem az övé.

Ilyenkor mit tud csinálni? Tulajdonképpen csak annyit, hogy feladja az addigi életét, és kezd egy másikat valakivel.

Szerintem ezért nincs értelme manapság a saját lakásnak.

Sokkal több értelme van annak, hogy inkább otthon marad a szüleinél, már ha olyan a viszonya velük, hogy ki lehet őket bírni, ha nem az más kategória, és gyűjtögeti a pénzét a bankban, aztán ha talál valakit, akkor talán összeköltözik vele.

Vélemények?

2012. júl. 30. 11:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
8%

Nem akarom leszólni, bocsánat ha úgy értelmezhető. Mondjuk én férfi szemmel gondolkodok, lehet ez az oka h más véleményen vagyok. De én épphogy előbb szeretnék kialakítani magamnak megfelelő életkörülményeket és ha az megvan és akár bővíteni is tudom a kört h ne csak magam tartsam el, akkor gondolkodnék azon h mondjuk egy feleség meg gyerekek.

Sőt ezenfelül még jön a kis subjektív véleményem, h mai világban úgyis vállás lesz a vége. szal közösen venni egy házat elég problémás lehet a végén.

De mivel te a lányokra vonatkozva tetted fel a kérdést konkrétan, és a lányok ugye elvárják (ösztönösen) h egy férfi eltartsa őket, így nyilván érthető a te álláspontod is. azonban túl utópikus nekem és naiv, mert mi van ha nem fog jönni, vagy csak 10 év múlva jön a megfelelő partner. vagy ha olyannal veszel közös házat akivel utána elválsz.

2012. júl. 30. 18:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Minden egyre rosszabb lesz, butaság külön költözni, két lakás két rezsi, ha rendesek a szülők, nemcsak felesleges, de ostobaság is. Lassan el fogunk oda jutni, hogy csak úgy tud megélni a család, ha 2-3-4 generáció is együtt él.
2012. júl. 30. 19:51
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes. Ugyanis ha van egy saját lakásod, a saját neveden, az mindig a tiéd marad (hacsak nem viszi el a bank a hitel miatt... ). Ha összeköltöztök, kiadod, sosem árt, ha van havonta 50-70 ezer Ft plusz bevétel. Ha szétmentek a szőke herceggel, lesz hová menned, nem kell visszakullogni a szülőkhöz. Viszont ha eladod és közösen vesztek házat, azt már válásnál felezni kell mindenképpen (egy ismerősömet így semmizte ki a volt férje). Egy lakás, ha jó helyen van, nagyon jó befektetés. Most úgyis viszonylag olcsón lehet lakáshoz jutni. Hosszútávon meg így tudod biztosítani, hogy a gyereked a jövőben könnyebben kezdhesse el az önálló életét :) Nem elég, ha az embernek csak egy "A" terve van az életre.

Mindezt úgy mondom, hogy házasságpárti és pozitív gondolkodású 21 éves nő vagyok (sajnos még egyelőre lakás nélkül) :)

2012. júl. 31. 11:46
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Csak egy-két hozzáfűznivalóm van.

"mert mi van ha nem fog jönni"

Akkor maradok a szülői házban, ami így is úgyis az enyém lesz, mert egyke vagyok.

"vagy csak 10 év múlva jön a megfelelő partner"

Akkor 10 év múlva veszünk közösen egy lakást.

"vagy ha olyannal veszel közös házat akivel utána elválsz"

Mivel rendelkezem annyi tőkével, hogy akár egyedül is tudnék venni egy lakást, ha veszek valakivel közösen még akkor is bőven marad pénzem. A másik én lehet, hogy rosszul gondolkodom, de mivel vannak anyagi javaim, csakis házassági szerződéssel vagyok hajlandó házasodni. Így nem lesz probléma válás esetén sem. Akinek meg ez nem tetszik, ahhoz nem megyek hozzá.

2012. júl. 31. 14:15
 15/17 A kérdező kommentje:

13.

Van egy nagy hibám elismerem. Nagyon idegenkedek attól, hogy a saját tulajdonomat vadidegeneknek kiadjam. Amennyi rossz tapasztalat van a környezetemben, nem merném megkockáztatni.

2012. júl. 31. 14:16
 16/17 A kérdező kommentje:

"Hosszútávon meg így tudod biztosítani, hogy a gyereked a jövőben könnyebben kezdhesse el az önálló életét "

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ha nem költöm el a pénzemet, hanem befektetem és kamatoztatom, szerintem azzal is tudom a gyerekem önálló életét támogatni.

2012. júl. 31. 14:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Alapesetben az lenne a normális, ha két ember közösen alakítja ki az egzisztenciáját, mert ez így jóval egyszerűbb. Hatalmas luxus az, ha valaki csakis egyedül akarja mindazt elérni, amit mások ketten szoktak.
2013. aug. 10. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!