Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen könyvet ajánlanál egy...

Milyen könyvet ajánlanál egy 13 éves fiúnak?

Figyelt kérdés
Szeretek olvasni, de nehéz megtalálni az igazán jó könyvet. A krimiket, tini könyveket, esetleg valamilyen klasszikusokat szeretek. Előnyben vannak a bő cselekményű, izgalmas könyvek. Kedvelt íróim: Rejtő Jenő, Agatha Christie, Thomas Brezina, Erich Kästner... Ezek alapján szerintetek mi lenne a megfelelő választás?

2012. júl. 28. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen idősen Salinger Zabhegyezője volt a kedvencem. Olvasd azokat, amiket még nem olvastál tőlük...
2012. júl. 28. 19:16
 2/10 anonim ***** válasza:

A felsoroltak közül én egyiket se szeretem...

Stephen King vagy Michael Crichton könyveit!

13 évesen szerintem ne akarj már Agatha Christie-t meg Rejtő Jenőt olvasni...

2012. júl. 28. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Nógrádi Gábor - Pete Pite ?

Én még nem olvastam, de így hallásból jónak tűnik:D

2012. júl. 28. 19:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Én ezek közül egyik írót se szeretem, sőt nincs kifejezetten kedvenc íróm, keresgélek a könyvek között és ami szimpi azt elolvasom. Felsorolok pár könyvet amit szeretek, hátha van olyan amelyik neked is tetszik.

J.K.Rowling Harry Potter (1,2,3,4,5,6,7), Stephenie Meyer Alkonyat könyvek, Timothy Zahn által írt Csilagok háborúja könyvek, J.R.R Tolkien Gyűrűk ura könyvek és a Hobbit, Gárdonyi Géza Egri csillagok, Erik L'Homme A csillagok könyve (Quedahar mester, Sha nagyúr, Az árnyék arca)

2012. júl. 28. 19:56
 5/10 anonim válasza:
Nem tudom szereted-e a videojátékokat, de ha igen, akkor az Assassin's Creed és a Mass Effect könyvek elég jók.
2012. júl. 28. 20:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszaitokat, sokat segítettetek.
2012. júl. 28. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Tolkien könyveit úgy összességében (nem csak a Gyűrűk Ura!!!) bármelyik korosztálynak tudom ajánlani meleg szívvel. Ezen kívül Aldous Huxley- Szép új világ (Brave new world),Battle Royale (kicsit morbid), ha szereted a disztópikus témákat (nekem nagy kedvenceim, alternatív valóságok sorai). A legyek ura pedig szintén egy nagyon jó könyv. Utóbbiakba akkor kezdj bele, ha jól tűröd az elvont és bizarrabb témákat, mert ezek azok mind. Nem kifejezetten tizenéveseknek ajánlott, de én mindenkivel elolvastatnám!
2012. júl. 28. 21:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Bibliából a Királyok könyvét

tetszeni fog

nagyon izgis

2012. júl. 28. 22:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Michael Morpurgo: Hadak útján

[link]

Dean R. Koontz: Az Ősellenség

[link]

Charles Dickens: Karácsonyi ének

[link]

2012. júl. 28. 23:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, aki válaszolt, valószínűleg egy jó időre lesz mit olvasnom :)
2012. júl. 29. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!