Ha árvaházban akarok tanár lenni az lehetséges?
tudom h nehéz..
de kérlek a kérdésre válaszoljatok
(amugy magyar tanári diplomám lesz (mindjárt...))
Böjte Csabánál szerintem mindig van hely, de az inkább önkénteskedés.
Lehetséges, szoktak hirdetni, de túljelentkezés van mindenhol. Amikor pár éve munkanélküli voltam, én is beadtam mindenhová (történelem - hittan - nevelőtanár diplomám van), de kevés helyről jeleztek vissza.
S egyébként lelkileg fel kell lenni készülve.
Még esetleg a fóti gyermekvárost ajánlom, bár nem tudom, hogy működik-e még.
De sok sikert!
Árvaházak nagyon régóta nincsenek már, ezt a kifejezést nem használják.
Gyermekotthonok vannak, ahol többnyire olyan gyerekek élnek, akiknek vannak szüleik, csak nem élhetnek náluk, mert nem ideálisak a körülmények. A gyermekotthonokat se úgy képzeld el, mint a hatalmas tömegintézményeket, ahol belső iskolák vannak. Ilyen maximum a javítóintézetekben van, de te meg nem ezt kérdezted... (Vagy lehet nem vagy tisztában a fogalmakkal)...
Szóval a gyerekotthonos gyerekek általában lakásotthonban laknak és kijárnak külsős iskolákba tanulni... Ha olyan városban lennél tanár ahol van gyermekotthon, akkor jó eséllyel majd a te osztályodban is lesznek ilyen gyerekek és tanítod őket...
A másik, hogyha esetleg nevelő akarsz lenni, ez esetben viszont nem a magyart vagy egyéb tananyagot tanítanád, hanem a hétköznapi életüket segítenéd megszervezni. Ez bármilyen humán diplomával lehetséges...
Ha valami nem egészen tiszta neked, akkor írj nyugodtan, szociális szakos végzettségem van, fogok tudni segíteni
köszsönöm szépen a válaszokat!
lehet hogy fogok írni privátot hamarosan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!