Szerintetek mit lehet azzal kezdeni, hogy elvégeztem egy biosz-földrajz főiskolai szakot, meg egy biosz és egy földrajz szakot de azt már egyetemen? Mit tudok vele kezdeni, ha nem akarok tanár lenni?
Nem értem a kérdést... mi az ,hogy biosz-földrajz főiskolai szak?
Tehát vannak főiskolák és egyetemek. Vannak karok és szakok. És van olyan szak, hogy biológia ÉS olyan is, hogy földrajz. Ezek 3 éves szakok az EGYETEMEN. Ha elvégzed az EGYIKET kapsz egy ún. Bsc diplomát (alap diploma). Ha tanár szeretnél lenni, az első alap diplomád mellé felvehetsz egy ún. Minor szakot. Akkor tartunk ott, hogy most van bioszod és földrajzod. És, ha megszerezted az alap diplomát elmehetsz tanári mester (Msc) diplomára. Ez persze nem kötelező, de elméletben nem lehet két szakod, ha nem tanári mesterre mész. Gyakorlatban lehet, de ehhez ki kell játszani ezt azt, esetleg fizetned kell érte stb.
Ha nem tanár akarsz lenni, akkor van biológia szak, vagy földrajz szak. Szintén Bsc diploma és utána eldöntöd milyen mesterre akarsz menni. Biológiával szerintem több lehetőséged van, esetleg mikrobiológus vagy ilyesmi.
Keress rá az interneten külföldi lehetőségekre, és érdeklődd meg ott, hogy ilyen feltételek mellett kellesz-e nekik :)
Utánanézhetsz Magyarországon is, de nem hiszem, hogy találnál mást, mint tanári állást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!