Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A normális romák miért nem...

A normális romák miért nem fognak össze?

Figyelt kérdés

Nem vagyok rasszista.Nem egy roma ismerősöm volt, akik becsületesen élnek.

A kérdés azért merült fel bennem, mert sokszor olvasom azt, hogy "nem szabad általánosítani" "vannak tisztességes romák is"

Igen van, de sajnos nem sokat látok. S akik azok, kerülik az olyan romákat, akik lecsúsztak.

Ha a becsületes romák ennyire a szívükre veszik a rasszizmust, akkor miért nem tesznek érte, hogy a többiek is normálisak legyenek?

Mi magyarok papolhatnánk nekik, úgyse érdekli őket. De talán azokra jobban hallgatnak, akik közülük való.

Ott vannak pl. Bódi Gusztiék is. Ők is segíthetnének "feljebb lépni" a többieknek.

2012. júl. 22. 20:25
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Miért,a magyarok miért nem fognak össze,hogy történjen már valami? Mindig mindenki csak háborog,hogy össze kéne fogni,de nem történik semmi. Bódi Gusztit meg hol érdekli ez az egész,ugyanmár...
2012. júl. 22. 20:27
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem nekünk kellene összefogni a romák ellen, hanem a becsületes romáknak példát mutatni, hogy igen, így is lehet élni. Dolgozni becsületesen, s nem segélyekből, meg családi pótlékból élni.

Megtaníthatnák nekik,hogyan kell közösségben viselkedni, mert szörnyű amit csinálnak sokszor. Nincsenek tekintettel senkire.

2012. júl. 22. 20:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűbb rasszistázni, antiszemitázni, mint tenni akármit is. És ahoz, hogy változás legyen, némi intelligencia is kellene az integrációhoz.
2012. júl. 22. 20:36
 4/11 anonim ***** válasza:
68%
Az összefogás egy hülye gondolat,mert senki nem figyel oda egymásra.Törődj bele.
2012. júl. 22. 20:36
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Ha bódi gusztiék nekiállnának papolni a cigányoknak, hogy legyenek normálisak az kb olyan lenne, mintha te mondanád a pedofilnak, hogy ne kívánja a gyerekeket.

Nem tudsz mit tenni.

Meg kell tőlük tisztítani mindent.Értitek.

De én ugyan mit tehetnék ellenük az 50 kilómmal nő létemre?

Egyébként hol vannak ilyenkor a nagy skinheadek?

2012. júl. 22. 20:48
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem mert ránk se hallgatnak meg érdekesen is nézne ki. Mert hogy is lenne tág rokonságot a családi esküvőkön, alkalmakkor fogod eülsz aztán elkezdeni osztani mindenkit, hogy sz@rok vagytok, minden sz@r amit tesztek nem így kéne hanem úgy mert úgy jó....aha aztán vagy kidobnak egy életre vagy megvernek. Meg a nem romák is annyira összefognak egymásért is mi? Még a családok se, kb olyan lenne mint egy rossz anyós vagy én vagyok a Jani azt jól megmondom majd.....szerinted kérdező olyan népszerű lenne ez? Apám évekig ézte nővérét meg a többit s mára elérte ezzel a beszólogatással magyarázással, hogy kb rühelnek minket.

Idegen romák meg pont az érdekli "kifehéredett" roma vagyok vagy más hülye egyszerűen kiröhög vagy ő is megver. Ha olyan könnyű lenne egész életen át tartó mentalitást, életszemléletet leváltani mert valaki azt mondja de hatalma nincs, törvény rá nincs, fegyveres ereje nincs csak a két szép szeme szerinted mennyi rá az esély? Mert egy egész életszemléletet meg kúltúrát másra eröltetni pl kommunizmusban is próbálták de ott volt fegyver meg hatalom is meg börtönök úgy általánosságba a népre. De ha én átmegyek osztani a szomszédot, hogy menj tanulni egész házad népével úgy min egy -két szakma vagy főiskola szintjéig aztán menj 40 évig törvényesen dolgozni mert az milyen jó és becsületes, akokr majd szeretni fognak idegenek stb meg mert én is így csinálom hát kb mint ha te mennél oda egy "fehér ám büdös" hajléktalanhoz osztani ne segélyt akarjon hanem képezze tovább magát.

2012. júl. 22. 21:23
 7/11 anonim ***** válasza:
73%

"De talán azokra jobban hallgatnak, akik közülük való. "

Dehogy azokat semmi nem tudja megváltoztatni csak az akasztófa

2012. júl. 22. 22:10
 8/11 A kérdező kommentje:

Lehet igazatok van, de tényleg szörnyű ami itt folyik.

Felháborodnak azon, ha valaki rasszista, holott ők érdemelték ki a viselkedésük alapján.

Nekem semmi bajom nem lenne velük, ha normális életet élnének. De amit nap,mint nap hallok, az elképesztő.

Olyan környéken lakom,ami tele van ilyen emberekkel. Már a kis gyerekek csúnyán beszélnek, átkozódnak. Náluk ez a normális beszélgetés egymás között.

Nem érdekli őket, hogy hány óra van, ők ordibálnak, veszekednek, verekednek, bömböltetik a zenét.

Karácsonykor is kint volt náluk a rendőrség, mert akkor is ezt csinálták.S még nekik nem tetszett,hogy bevittek 2-3 embert."Mert hogy lehet ilyet tenni szenteste a rendőröknek" Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek ezen, hiszen pont hogy ők nem tisztelték meg annyira szeretetet ünnepét sem, hogy nem csinálják akkor is a fesztivált.

2012. júl. 23. 09:40
 9/11 anonim ***** válasza:

Egyébként a cigány emberekre is lehetne mondani hogy rasszisták, mivel mindig csak fehér magyarokat ölnek meg, rabolnak ki, vernek meg, soha nem a saját fajtájukat.

Mi ez, ha nem rasszizmus?

2012. júl. 23. 18:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Cigány származású vagyok, de van diplomám (szociális munka szakosként), a családom is műveltnek, kiemelkedőnek mondható. És igen, a klienseim nagy része cigány, szóval ki lehet mondani, hogy én értelmiségi cigányként a számotokra "putris" cigányok mellé álltam... Viszont azt, hogy segitsek nekik pl.: ahogy ti akarjátok integrálódni a többségi társadalomba, nem érzem kötelességemnek, csak azért csinálom, mert ez érdekel, szeretem ezt a szakmát... Szerintem jó, ha egy kiemelkedett, értelmiségi cigány tud segíteni, példát mutatni azoknak, akiknek erre szüksége van, viszont nem lehet erre senkit kötelezni, nem várható el senkitől... Egyébként tény, hogy hasonló a hasonlót vonz alapon, cigány a cigánnyal könnyebben megérteti magát, tehát rám is könnyebben hallgatnak, hamarabb megtalálják a közös hangot velem mint a magyar kollegákkal...
2012. júl. 23. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!