Miért ilyen nyájas, visszafogott, "népies" itt mindenki?
Persze látok kivételeket is,de csomóan lehurrogják a páwákat,a plázacicákat,azokat akik piercinget akarnak és mindenki azt írja hogy az ronda meg minden,de én nem ilyennek ismerem az embereket a való életben.és ha valaki megengedhet magának valami jó cuccot pl.:ipad,etc..
meg hogy ne szexeljenek 13-14 évesen mert az korai,miért nem csinálhat bárki azt amit akar?itt mindenki ilyen szende-szűz,vagy csak én látom rosszul?emberek,egyszer élünk....
Most nem akartam végigolvasni minden választ, hát kifejtem, én mit gondolok:D
14 éves vagyok, a sidecut-omat kékre festve hordom, a bal fülemben 3 lyuk van, az orromban karika. Okostelefonom van, hálás vagyok a szüleimnek, hogy megengedhetjük magunknak mindezt.
Sokat vagyok a barátaimmal, lófrálunk a semmibe, néha leülünk egy padra vagy átmegyünk valakihez, vízipipázunk, röhögünk egymás marhaságain.
Most jönne az "ezek a mai kölykök!" szöveg, de paffneki, így érzem jól magam. Tudom a határokat, soha nem fogok drogot kipróbálni vagy leinni magam a sárga földig. A külsőm se r*bancos, maximum kicsit meghökkent néhány konzervatívabb perszónát. Ami már az ő problémájuk, mert aki szeret, az így szeret.
YOLO brotha'!:D
Bájos vagy, tényleg. Még a nyájast csak tudtam valahogyan értelmezni, de hogy hol visszafogott, vagy "népies" - nem tudom, ez mit jelent a te szótáradban - itt mindenki. Még ha így is van, csillagbogyó, itt az emberek véleményére kíváncsiak. Ha úgy gondolod, hogy ez az uralkodó az oldalon, szerintem az is fair enough.
Ha én azt mondom, hogy nem tetszik, ha egy tizennégy éves gyerek jön a carpe diemmel, igazam van. Derülhetsz te akármilyen jót, a tény tény marad, az emberek pedig nem változnak. Főként nem miattad.
Egyszer élünk?
Drágám, kinek a fizetéséből élsz? Kinek a vizét iszod? Ki fizeti az áramot, amit a ketyeréidhez használsz? Nem sorolom fel az összes hülyeséget, amire egy mostani gyereknek igénye van. Persze a szülő vállalja, de ne állítsd, hogy egyszer élsz, ha fogalmad sincs arról, hogy mibe van az életed egy másik embernek. Ez babám minden, csak nem az, amire te gondolsz.
Igazság szerint mulattat a gondolat, hogy tényleg te és a hozzád hasonló zsenipalánták élnek majd ebben az amúgy is elcse.szett világban? Bánom is én, ha piercinged van, vagy tetoválásod, esetleg ennyi idősen aktív szexuális életed van - hidd el, nem a terhesség a legrosszabb, ami történhet veled, szempontodból: korántsem. A világéból... ebbe nem másznék bele -, de a az, hogy egy épkézláb mondatot sem tudsz összerakni, elkeserítő. Sajnos ez is uralkodó ezen az oldalon.
Visszafogott voltam, lágy és nőies.
Öhm.. nem igazán beszélgethettél népies emberrel.
Páwák: egy fiú legyen fiú ne divatb*zi..
Plázacicák: 98%-a rossz rib**c
A piercing szerintem nem mindig ronda
Ipad, etc stb.: vegye meg..de ne hurrogja le a másikat azért mert neki nincs.. ;)
13-14 évesen gyakorlatilag GYEREKRŐL beszélünk.. és mi van ha (már ha használ gumit) terhes lesz mondjuk a "barátnőd"?? felneveled a gyereketeket?? És cs*szed az egész életed mert h*lye voltál 14 évesen?
Csináljon persze aki amit akar.. csak ne itt nyavalyogjon, hogy vett a barátnőjével tesztet és azt mutatta ki hogy terhes.. de az anyjának persze nem meri elmondani.. -.-"
És igen én inkább vagyok "népies" mint 20 évesen egy kiégett r*ban*;)
14/l
"Miért ilyen nyájas, visszafogott, "népies" itt mindenki?"
Gondolom "népies" alatt a konzervatívot, a hagyományos értékeket tisztelőt érted. Kifejezetten zavar a mai tizenévesekben, hogy nem tudnak írni és fogalmazni. Ha majd hivatalos kérelmet kell írnod valahova, akkor atz is íyg fgood csinánli,tele nyelvtani hibákkal (igen, szándékosan nem hagytam helyközt a vessző után)? Komolyan mondom, nem tudom, hol tanulnak ma írni az emberek. Érettségiig össze kéne szedned magad, mert azért elég gáz, ha ilyen hibákon veszted el a pontjaidat:D
Na, de visszatérve: azért ilyen a válaszadók többsége, mert ennek az oldalnak a kérdésfeltevés, a tudakolás, a műveltetés a profilja. Akinek meg kérdése van, meg tudja fogalmazni, kíváncsi dolgokra és érdeklik a válaszok más kérdésekre, az általában művelt ember. Bár eddig nem sok itteni emberrel találkoztam, ez az oldal szerintem leginkább értelmiségieket vonz. Persze nem azokra gondolok, akik a "elvesztettem a szüzességemet egy kígyóuborkával, terhes vagyok??"-típusú kérdéseket írják ki...
"Persze látok kivételeket is,de csomóan lehurrogják a páwákat,a plázacicákat,azokat akik piercinget akarnak és mindenki azt írja hogy az ronda meg minden,de én nem ilyennek ismerem az embereket a való életben."
Ezeket az embereket nem azért hurrogjuk le, mert piercinget akarnak, hanem azért, mert felszínesek és nincsen önálló gondolatviláguk. Ezt már pusztán az is mutatja, hogy az összes ostoba divatnak utánamennek. Ha valaki úgy érzi jól magát, hogy neonszínekben és csőgatyákban virít, akkor csak tessék, vegyen ilyen cuccokat és legyen boldog. De akik ma ilyent hordanak, azok nem magukért teszik. Másokért. A divatért, a médiáért. Ha holnaptól a fejre húzott kifordított rózsaszín bugyi lenne divatban és ezt látnák minden sztáron meg énekesen, akkor elhidd nekem, hogy azt is követnék. Vicc, nem? Nem a divatot magát nézzük le, hanem ezt az elvtelenséget, a tudatosság hiányát, azt, hogy agyatlan fogyasztóvá változnak a tizenévesek. Pontosabban a szülök, de ezt most hagyjuk. Ha én valamilyen fajta cuccokat akarok hordani, azt úgy teszem, hogy kitalálom, hogy nekem mi állna a legjobban, tudatosan megtervezem, és a saját stílusomnak megfelelően vásárolok. Ha én valamilyen divatot akarnék követni, úgy tenném, hogy beleásnám magam annak a divatnak a világába és tudatosan vásárolnék. Nem elvetemült módon, csak azért, mert az Andrison is olyan van, meg SP is olyat hord és a csajok az ilyenért lelkesednek. Elárulom egyébként, a csajok csak azért lelkesednek érte, mert megvezethetőek, és a kedvenc médiabálványaikon is ezeket látják. Azért nézzük ezt le, mert kamaszkori éretlenség és butaság van mögötte. Aki tudatosan öltözködik, tudatosan rajong valamiért, azt nem nézem le. Aki eldönti, hogy ő rocker, beleássa magát a rocker kultúrába, megtanul zenélni, tudja, mivel jár ez az életforma és így jól érzi magát, azt nem nézem le. Akinek nincs kialakult személyisége, de a médiában mindenhol azt látja, hogy ez meg ez a divat és meg akar felelni másoknak és fél kilógni a sorból, azt lenézem. Érted a különbséget?
A "pávákról" meg plázacicákról meg annyit, hogy ezek többnyire olyan unatkozó kölykök, akikkel nem törődnek a szüleik és a média, a tömegirányzatok nevelik őket. Suttyók, buták, tanulatlanok. Aki értelmes, az már kamaszkorban sem áll be plázacicának, hanem tiszteli annyira magát, mint lányt, hogy nem ostoba kiegészítőkkel és márkás cuccokkal azonosítja magát és nem fekszik le akárkivel. Ez persze nevelés kérdése is.
Abban viszont igazad van, hogy ezek az emberek nem mindig olyan felszínesek, amilyennek látszanak. De én ezt inkább kicsit idősebb korban tapasztalom.
"és ha valaki megengedhet magának valami jó cuccot pl.:ipad,etc.. "
Azt nem ő engedheti meg magának, hanem a szülei. Amúgy meg nem értem, mit akarsz mondani, mert ennek a mondatnak hiányzik a másik fele. Ezért mondtam, hogy elszomorít, hogy ma nem tudnak az emberek írni. Mert aki hiányosan fogalmaz, az hiányosan is gondolkodik.
"meg hogy ne szexeljenek 13-14 évesen mert az korai,miért nem csinálhat bárki azt amit akar?"
Ennek több oka van.
Egy: a törvény. 14 év alatti pl. elvileg nem feküdhet le
nagykorúval.
Hogy a törvények jók-e, arról persze lehet vitatkozni, de egy biztos: nálad érettebb emberek írták, nagyobb tapasztalattal és tudással. Ezt nem a te bántásodra írom egyébként, én is lázadtam 14 évesen, igaz, máshogy. De ha bárki azt csinálna, amit akarna, abból káosz lenne. Visszaállna az ősrend, amikor a nagyobb meg az erősebb győz mindig és úgy élnénk, mint az állatok. Mellesleg sokkal kevesebb lehetőségünk lenne. Ha mindenki azt csinálna, amit akarna, akkor valószínűleg a technológia elég hamar eltűnne, mert az emberek inkább rabolni járnának törzsekbe szerveződve, mert ugye úgy hamarabb lehet hozzájutni a dolgokhoz. A mindennapi eszközeinket meg nem lenne, aki működtetné. Nem lenne fejlődés.
A kérdésed nagyjából ugyanannak a boncolgatása, minthogy "miért nem tehet egy gyerek bármit, amit akar?". Gondolj bele, mi lenne, ha hagynál egy 5 éves gyereket szabadon bolyongani, szülői felügyelet nélkül. Tuti, hogy előbb-utóbb beleesne egy medencébe és megfulladna, összetörné magát, elütnék az úttesten stb. Ezért kellenek (elvileg) a törvények. Téged védenek. A polgárokat. Ha pl. nem lenne KRESZ, akkor senki nem jutna el sehova az autójával, mert mindenki állandóan karambolozna. Ha mindenki mindenkivel kefélne, akkor mindennaposak lennének 15 éves anyukák. Az meg, ugye, nem túl jó. Rend a lelke mindennek. Ha neked van egy fiókod, tele mindenféle CD-kkel, akkor végig kell böngészned a teljes fiókot, mire megtalálod azt az egyet, amit keresel. Ha ABC-rendbe vannak rendezve, akkor rögtön megtalálod. A szabályokkal hatékonyabb, jobb az élet.
"itt mindenki ilyen szende-szűz,vagy csak én látom rosszul?emberek,egyszer élünk...."
A szexről annyit, hogy kefélhetsz, amennyit akarsz már most is, senki nem vágja le érte a farkadat, de nagyon sokan, akik a te korodban kezdik, megbánják. Mert lelki érettség is van, nemcsak testi. Ha 13-14 évesen felelőtlenül megdugsz valakit, akkor mindketten elég nagy bajba kerülhettek. Ilyenkor csomóan még nincsenek teljesen tisztában a dolgokkal (lásd a sok "terhes vagyok?"-kezdetű kérdést), és ha ilyenkor csúszik be a gyerek, akkor katasztrofális következményei lehetnek. Te magyarázkodhatsz a szüleidnek, az ő szüleinek, a csaj meg abortuszozhat vagy hordhatja ki a babát; testileg-lelkileg megsínyli, nagyon durván. Ráadásul az egész suli rólatok fog beszélni. Ez megintcsak olyan, hogyha értelmes gondolatok és érettség áll mögötte, akkor nem baj. Júlia is 13 évesen kavart Rómeóval (bár én mindig túl fiatalnak tartottam). De az, hogy "figyelj, nekem már jön valami a fütyimből, én már tudok dugni, gyere és akkor mi leszünk az elsők az osztályban" az szánalmas. Az a baj, hogy te még nem látod, hogy 10 év múlva hogy fogsz erről vélekedni.
Az egyszer élünk-eszméről meg annyit, hogy nem igazán vezet jóra. Ha jól emlékszem, XVI. Lajos mondta, hogy "Utánam a vízözön!", vagyis ne törődjünk az állammal, a néppel, éljünk ma, szarjunk a holnapra, költekezzünk és érezzük jól magunkat. Nézz utána, mi lett vele később. Az USA-ban a '20-as években megjelent a "Vásárolj ma, fizess holnap!"-elve. Az eredmény a Nagy Gazdasági Világválság volt. De mondok közelebbi példát: nézz meg egy gyereket, aki az "egyszer élünk"-elv szellemében egy buliban cefetül berúg, hogy hogy néz ki másnap. Majd meghal, olyan másnapos.
Ez az "egyszer élünk" "carpe diem" vagy nevezd ahogy akarod-mentalitás megintcsak tipikus mai idióta tinidivat. (Ha kíváncsi vagy a véleményemre, szerintem egyébként onnan ered, hogy tudat alatt az emberiség, vagyis a nyugati világ úgy érzi, hogy a környezet felélése miatt már úgysem tartható fenn sokáig a rend, ezért a globális öngyilkosság felé megy, és ezért a mai vad partikultúra.) Azért hülyeség, mert holnap is van nap és mindennek van következménye. Ez működne akkor, ha 10 életed lenne, mint a játékokban, és mindig nulláról indulnál. De nem így van. Amit ma teszel, annak később is inni fogod a levét vagy élvezni fogod a gyümölcsét. Az "egyszer élünk" leginkább az unatkozó művészek, drogosok és buta tinik mentalitása és nem nagyon végződik jól. Mert tulajdonképpen azt jelenti, hogy csináljunk valamit, de ne nézzük a következményeket, holott az mindig van. Ennyi erővel kipróbálhatnád a panelház tetejéről való leugrást is, hogy életedben egyszer szabadon repülhess, hiszen egyszer élsz. Vajon miért nem próbálod ki?:D A drog, a testékszer és a szex ugyanilyen. Ha ma drogozni kezdsz, függővé válsz, és emberi roncs leszel, ha ma tetováltatsz, 20 év múlva, családos emberként és álláskeresőként is hordani fogod, ami nem olyan menő már akkor, hacsak nem te vagy a Guns N' Roses frontembere, és ha ma orrba-szájba szexelsz, abból 9 hónap múlva gyerek lesz. Ezért nem csinálunk semmi mértéktelenül.
Ez persze nem azt jelenti, hogy tilos, csak annyit, hogy ésszel csinálj mindent! Sok sikert!
20/F
16-os válaszoló!
Amikor 19 éves voltam és volt egy 20 éves pasim, már akkor sem értettem, hogy egy ennyi idős fiú hogy f.szba lehet ennyire értelmes! :)
Most meg egyenesen ámulok és bámulok, hogy jéééé még mindig van ilyen!
Gratulálok mind neked, mind a szüleidnek, jó munkát végeztetek! :D
Kérdező! Amit fentebb írtam arról, hogy legyél különb, mint a többi azzal, hogy értelmes vagy és hozzá tudsz szólni olyan témákhoz, amiről a többieknek fingja sincs, akkor pontosan egy olyan emberről beszéltem, mint a 16-os válaszoló. És tudod miért kell az ilyenről példát venni? MERT TUD GONDOLKODNI, és érdekli a világ, olvas, különböző emberek a barátai (teszem azt az ügyvédtől kezdve a csövesig bárki) és ezáltal is szélesedik a látóköre, amitől sokkal jobb emberré válik mint azok, akiket te nagy hanggal védesz.
Ja, és az egyik kérdésedre válaszolva még:
IGEN, te látod rosszul! És hiába mókás a dolog, majd röhögjél akkor, ha az ostobaságod miatt galiba üt ki, pl gyerek, vagy eltanácsolnak a suliból, vagy netán belédáll a heroinos tű az egyik partihelyen és a következő pillanatban amikor magadra eszmélsz, mások mocskos vágyait kell majd kielégítened, és ha nem akkor vagy megvernek vagy leszedálnak.
Szóval szerintem, mielőtt újra feltennél egy "értelmes" kérdést, inkább műveld magad egy kicsit, és legyél méltó arra, hogy az emberek ne a külsőd miatt vegyenek észre, hanem a belső értékeid miatt.
Üdv!
azért ilyenek itt,mert ok legalább tudják,hogy mi helyes és mi nem egy 14 évesnek.pl egy olyan ember akinek mindent megengednek felelotlen lessz,gondolj bele milyenek lesznek a gyerekei,ha egyáltalán lesznek? és aki mindent megkap nem tudja értékelni azt amije van,csak miután már elvesztette,mert lehet a szulei mindnet megvettek neki,de egyszer fel kell nonie mindenkinek és saját magára dolgozni.ha én pl vissza nézek arrahogy régen miket csináltam arra gondolok:hogy lehettem ilyen idiota,hogy így viselkedtem? és tudom,hogy fogok még olyan hibákat elkovetni amit felnottkoromban megbánok,de igyekszem ugy csinálni,hogy ne olyan nagy hibák legyenek,és épp azért mert egyszer élunk.attól hogy ma azt hiszed jó az amit csinálsz,nem biztos,hogy holnap is így gondolod majd.és ha mindenki azt tehetné amit akar,a világ kozel sem lenne ilyen jó.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!