Miért szitkozódik sok ember hogy Magyarország kifog halni, a magyarok kihalnak, és kimegy Angliába meg ide-oda ott meg szüli a gyereket?
És olvasom az oldalakon, hogy Anglia milyen szupi hely...
Tehát panaszkodik hogy nem maradnak magyarok, eltűnik majd a nép mert senki nem szül gyereket, de kimegy Angliába és szül 3 at ami meg Angol lesz és nem magyar...
Most nem irigykedem...
Nincs mire...
De én ezt nem értem, mi a probléma?
Ez lassan egy lakhatatlan ország lesz. Aki nem bírja, kimegy. Annak lehet hogy normálisabb élete lesz.
Aki szereti a hazáját, az szív tovább.
Egyébiránt ilyen bérek mellett amúgy is kihalnak a magyarok lassan :)
Lehet mondani hogy kint sem kolbászból van a kerítés.
Csakhogy a párom ("itthon")teljesen amerikai vezetésű munkahelyen dolgozik.
Nem szívatják, viszonylag normális fizetést kap (és "odakint" így is jobban keresnek ugyanennél a cégnél hasonló pozícióban lévők), nem gebaszolnak a szabadságokkal, van "apaszünet", heti egyszer gyümölcsnap, amikor minden osztály kap egy ládányi különféle friss gyümölcsöt, és mindenki egyen amennyit akar.
Ingyen és korlátlan tea, kávé, sokszor ingyen étterem.
Ebben az országban ez kuriózum, a többiben nem.
Persze, nem mindenhol vannak ilyen extrák, de kint nem arra alapoznak hogy ha nem dolgozol van a helyedre 200 másik, úgyhogy szivathatnak orrba-szájba.
Sőt, lehetőséget adnak rá hogy kimenj külföldre, mivel nemzetközi cég, sok a választási lehetőség.
Ahogy lesz alkalmunk, megyünk.
Lehet szidni :)
Hát bocs minek jönnének vissza Magyarországra éhen halni meg a rengeteg "tipikus magyar mentalitású" ember közé.
Én nem csak pénz miatt mentem ki.Egyszerűen nem bírtam ezeket az embereket.Irigykedő , gyűlölködő , rosszindulatúak és úgy mászkálnak az utcán mint valami gyászmenet.Nekem nem kellett ez.Köszönöm nem kérek belőle.Nem tervezek vissza költözni Magyarországra soha.
Már van 3 gyermekünk és most tervezzük a negyediket.
Magyarország nem érdemli meg hogy ott alapítsunk családot.
Versenyképes a fejlett országokkal szemben?Nem.Akkor mit akartok?Miért maradtam volna ott?
Szia!
Mi is Angliában élünk a barátnőmmel 4 éve 23 évesek vagyunk, biztos ,hogy itt akarok gyereket.
Ha születik akkor én már csak angolul fogom megtanítani.
Ne is tudja mi az a fertelmes Magyarország.
ma 11:20
Egyszer hallottam egy jó mondatot.
"Nem az ország rossz, hanem a benne lévő emberek alkotják rossznak."
Ez nagyon is találó. Az aki Magyarországot förtelmesnek,rossznak tartja,az magát minősíti. Nem a határok, várok,erdők,dombok,gyönyörű épületek a hibásak,hanem az emberek.
Amúgy meg utálni a hazádat annyira,hogy a csodálatos nyelvünket sem adod tovább, ez szintén téged minősít.
Érted nem is igazán kár ebben az esetben.
Tudod,én sok helyen jártam a világban. Voltam Brazíliában ahol megismerkedtem egy brazil családdal. Meghívtak ebédre,és úgy bántak velünk mintha családtagok lettünk volna. Bemutattak minket az akkor 91 éves nagymamának. Az egészben az volt a legcsodálatosabb érzés,hogy mindenki gyönyörűen beszélt magyarul. Elmesélte a nagymama,hogy ő még a szüleivel vándoroltak ki amikor alig 2 éves volt. Született több testvére,és rajta kívül minden rokon,családtag brazil. Mégis magyarnak hiszik magukat,és mindenki tanulja szájról-szájra a magyar nyelvet. A 4 éves kis Fernanda is magyarul beszélt hozzánk.
Vagy ott van az a 17 éves angol lány akivel nem is olyan régen találkoztam egy vidéki angol városkában. Ő szólított le minket magyarul,hogy hallotta magyarul beszélünk. Elmesélte,hogy a szülei magyarok,ő már itt kint született. Soha nem volt még Magyarországon,de tervében van,hogy megismerje a hazáját. A szülei tanították meg a nyelvet neki, amit nagyon szeret,és most ő tanítja a barátait, akik szintén örülnek,hogy idegen nyelvet tanulnak.
Szóval azt,hogy te a nyelvet is utálod..elég szégyen..(főleg ha idősebb korodra rájössz, sehol sem leszel igazán otthon,csak ott ahol születtél.)
16-os neked nagyon igazad van! Ennél szebben nem lehet megfogalmazni azt, amit írtál. A csávó, aki kint van mennyen nyugodtan, de a magyar állampolgárságit visszaadni!
Én szeretem ezt az országot, szeretek ehhez a nemzethez tartozni. De kíváncsi vagyok mi lesz, ha megkérdezi a gyereke, hogy papa mi honnan származunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!