Tényleg utálják Ausztriában a magyarokat, vagy ez csak mendemonda?
Újra az általánosítás problémájával küzdünk.
Mióta a világ világ, vannak okosabb és butább emberek.
Ha németül beszélsz egy Osztrákkal - Ausztriában, nem fog rád felnézni, mert neki az a kérdés, hogy mit akarsz Te az Ő országában. Ha Magyarországon beszélsz hozzá németül, akkor valószínűleg neki kell Tőled valami (infó, tanács, stb. mert munkát ők ritkán akarnak nálunk vállalni), és hidd el, akkor hirtelenjében még az idegengyűlöletről is megfeledkezik.
De hogy ne kerüljük meg a kérdésedet, Ausztriában ugyanúgy megtalálható szélsőséges megnyilvánulás mint Magyarországon. Ennek ellenére én itt sem félek, és ott sem félnék. Ha becsülettel dolgozol, és németül kommunikálsz velük, meg fogod találni a helyed ott is.
Sok sikert !
Én elég sokszor jártam kint és ált. azt tapasztaltam, hogy ismerik és méltányolják az értékeinket: például magyar kaja, bor, magyar tájak, nők, magyar művészek, feltalálók stb. és úgy többnyire mókás, szeretetreméltó embereknek tartanak minket. Ugyanakkor sokan bugris, szegény sógorként is tekintenek ránk- egy olyan országra, ahol rendetlenség van és soha semmi nem működik normálisan, ahol kisstílű emberek élnek, akik semmilyen idegen nyelvet nem képesek megtanulni. (bár találkoztam olyannal is, aki a burgenlandiakat még a magyaroknál is ostobább népségnek tartotta)
Összességében az átlagember nem utál minket, viszont ha dolgozni mész ki, akkor legyél nagyon éber mert hajlamosak baleknak nézni a magyar munkavállalót, úgyhogy alaposan nézz utána hogy milyen céggel kötsz szerződést és mit akarnak aláíratni veled..!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!