Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg utálják Ausztriában a...

Tényleg utálják Ausztriában a magyarokat, vagy ez csak mendemonda?

Figyelt kérdés
Bécsbe szeretnék menni dolgozni/élni,de nem tudom kell-e tényleg idegengyűlölettől tartani,vagy ez csak ilyen elterjedt népriogatás....

#Ausztria #ausztriában magyarként
2012. júl. 8. 22:36
1 2
 11/13 kapuciner válasza:
93%

Újra az általánosítás problémájával küzdünk.

Mióta a világ világ, vannak okosabb és butább emberek.

Ha németül beszélsz egy Osztrákkal - Ausztriában, nem fog rád felnézni, mert neki az a kérdés, hogy mit akarsz Te az Ő országában. Ha Magyarországon beszélsz hozzá németül, akkor valószínűleg neki kell Tőled valami (infó, tanács, stb. mert munkát ők ritkán akarnak nálunk vállalni), és hidd el, akkor hirtelenjében még az idegengyűlöletről is megfeledkezik.

De hogy ne kerüljük meg a kérdésedet, Ausztriában ugyanúgy megtalálható szélsőséges megnyilvánulás mint Magyarországon. Ennek ellenére én itt sem félek, és ott sem félnék. Ha becsülettel dolgozol, és németül kommunikálsz velük, meg fogod találni a helyed ott is.

Sok sikert !

2012. szept. 3. 11:47
 12/13 Gerzson válasza:
94%

Én elég sokszor jártam kint és ált. azt tapasztaltam, hogy ismerik és méltányolják az értékeinket: például magyar kaja, bor, magyar tájak, nők, magyar művészek, feltalálók stb. és úgy többnyire mókás, szeretetreméltó embereknek tartanak minket. Ugyanakkor sokan bugris, szegény sógorként is tekintenek ránk- egy olyan országra, ahol rendetlenség van és soha semmi nem működik normálisan, ahol kisstílű emberek élnek, akik semmilyen idegen nyelvet nem képesek megtanulni. (bár találkoztam olyannal is, aki a burgenlandiakat még a magyaroknál is ostobább népségnek tartotta)

Összességében az átlagember nem utál minket, viszont ha dolgozni mész ki, akkor legyél nagyon éber mert hajlamosak baleknak nézni a magyar munkavállalót, úgyhogy alaposan nézz utána hogy milyen céggel kötsz szerződést és mit akarnak aláíratni veled..!

2012. nov. 18. 11:46
 13/13 anonim válasza:
92%
Nem szabad általánosítani...ha beszéled a nyelvet, befogadnak, ha nem, sokszor akkor is. De több esélyed van, ha tudsz kommunikálni. Páromnak volt egy olyan nagyon okos magyar kollegája, aki havi 400-500 ezret keresett gyári munkásként(M.országon ezért a munkáért max.120-at kapott), de nem volt neki elég, még napi rendszerességgel lopta az alapanyagokat...lebukott, híre ment...ennek ellenére a párom nagyon jól kijön az osztrákokkal, nem perfekt német, de azért jól beszél. Gondoltam leírom, mik rontják el a magyarok hírét.
2012. nov. 19. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!