Ma voltunk a Csepeli strandon. Belépő 2000 ft. Az arány l negyed magyar, három negyed cigány. Könyörgöm, miből? Családonként l5-20 ember? és a viselkedésük.
Figyelj én vagyok a hetes válaszoló.
Hadd idézzek egy hozzászólást: "Gondolkodjatok el az alábbi történeten, amit a saját fülemmel hallottam: egy vidéki takarékszövetkezetbe bejött a cigány, felvett majdnem 200.000!!! Ft segélyt. Ebben benne volt a rát, családi pótlék, lakásfenntartási támogatás, óvodáztatási, iskoláztatási támogatás stb. Poénból megkérdezte az ügyintéző, hogy "Te Robi, nem akarsz te dolgozni menni?" A válasz ez volt: "Amíg a faszomból megélek, addig minek dolgozzak?"
Nagyon is igaz a mai Magyarországra,de ki tudna tenni valamit?A fidesz meg az mszp már leszerepelt nem egyszer úgyhogy én nem szavazok rájuk (kb olyan mintha a jobboldali és a baloldali tüdőgyulladás közül kéne választani)
A jobbik foglalkozna a cigánykérdéssel de sok pontban nem értek velük egyet(zsidózás,köztévék beszüntetése stb)
középiskolás vagyok XD
de viszont borsodi úgyhogy láttam már sokmindent
Nos, miből? 43 féle jogcímen megszerezhető támogatásokból (minden erre vonatkozó paragrafus ismeretében napra készek!); fém- és kábellopásból, utcai rablásokból, lányfuttatásból, uzsorából, védelmipénz-szedésből stb. stb.
Mondanám azt is: más cigány emberek munkából, saját teljesítményből - de ÉPPEN ŐK azok, akik az ilyen strandot messzire kerülik, mivel a búza (nagyon helyesen!) ocsúval nem keveredik.
Emlékszem még a suliban társadalomismeretből feleltem és a cigánypopulációra 1 milliót mondtam. Mondjuk úgy, hogy akkor ez a felelet nem volt értékelhető. Ma viszont >>ez a szám valós!<<
A mi megyénk alapvetően egy tiszta régió ilyen szempontból, viszont konkrétan a mi városunkban sok a cigány. Környékhez képest is, számukban is. De szerencsére tudják a helyüket (ilyet még máshonnan nem hallottam vissza). Most akkor szerensésnek vagy szerencsétlennek mondjam magam? Csak nehogy úgy járjunk mint az amerikaiak. Közép-Amerika felé közeledve nekik kell spanyolt tanulniuk, nem a spanyolajkúaknak angolt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!