Honnan származik ez az állítólag Shakespeare idézet?
"Azt mondod szereted az esőt, de ha esni kezd, bebújsz egy esernyő alá.
Azt mondod szereted a napsütést, de ha kisüt a nap, egy árnyékos helyre húzódsz.
Azt mondod szereted a szelet, de ha elkezd fújni a szél, becsukod az ablakot.
Ezért aggaszt amikor azt mondod nekem, hogy szeretsz."
Egy csomó internetes portálon kering (néhol néhány szó módosítással), néhol megjelölik Shakespeare-t mint forrást, máshol nem... Ha tényleg idézet, akkor érdekelne, hogy pontosan hol van, melyik műben.
Ez egy török vers eredetileg. A címe (angolul): I am afraid (Félek)
Yağmuru seviyorum diyorsun,
yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun...
Güneşi seviyorum diyorsun,
güneş açınca gölgeye kaçıyorsun...
Rüzgarı seviyorum diyorsun,
rüzgar çıkınca pencereni kapatıyorsun...
İşte,bunun için korkuyorum;
Beni de sevdiğini söylüyorsun...
You say that you love rain,
but you open your umbrella when it rains...
You say that you love the sun,
but you find a shadow spot when the sun shines...
You say that you love the wind,
But you close your windows when wind blows...
This is why I am afraid;
You say that you love me too...
Quek, a mai kor betegsége ez, hogy mindent Bob Marleynak, Marilyn Monroe-nak vagy Gandhinak tulajdonítanak, mert menőbb, mert eladhatóbb.
"Ne vesd be az ágyad, este úgyis belefekszel."
"Ne vesd be az ágyad, este úgyis belefekszel." (Bob Marley)
Nem a te hibád, biztosan sok helyen láttad már BMtől származtatva, de ha kicsit jobban utánanézel, látod, hogy tévedés. Manapság nagyon gyanakvónak kell lenni a forrásmegjelölésekkel kapcsolatban.
én is egy csomó helyen forrással láttam - Shakespeare neve volt odaírva, csak mert így jobban néz ki... Tudjátok:
"Az interneten keringő idézetekkel az a baj, hogy sokszor nem tudjuk, hogy eredetiek-e" - Albert Einstein
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!