Iléetlenség lenne könyvet kölcsönkérnem a főnökömtől?
Figyelt kérdés
Nemrég óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen (bár régebbről ismerem a főnököt de annyira nem vagyunk jóban), és van egy könyv a polcán, ami tetszik, és szeretném elolvasni. Szerintetek elkérhetem?2012. júl. 6. 12:24
1/4 anonim válasza:
Szerintem elkérheted, csak nagyon kell rá vigyázni. Lehet még imponál is neki kicsit, hogy hasonlít az ízlésetek/elismered az övét.
2/4 anonim válasza:
Szerintem is elkérheted. Egyrészt nem hiszem, hogy azt mondaná, hogy "bocs, de nem", másrészt még tényleg jól is elsülhet, mert az jöhet le belőle neki, hogy egy önművelésre hajlamos figura vagy, aki nem túl beszari, hogy meg merje kérni a főnökét valamire. Mondjuk én a biztonság kedvéért a könyvet egyfelől kifogástalan állapotban, továbbá egy szerény kis ajándékkal megfejelve adnám vissza (csoki, szép könyvjelző, akármi).
3/4 anonim válasza:
Én is azt a tábort gyarapítom, akik szerint igenis kérd el. Hiszen: a főnököd kizárólag szakmai, munkatársi hierarchia tekintetében "áll feletted", emberi vonatkozásban nem. És mivel ez egy teljesen privát természetű kérés, így kb annyira kell feszengened, mintha egy "egyenrangú" munkatárstól kérted volna el.
4/4 anonim válasza:
Mielőtt megteszed, nézz magadba, hogy a mástól korábban kölcsönkért könyveket mindig időben és változatlan állapotban adtad-e vissza a tulajdonosuknak! Ha nem midig, akkor nagyon nagy kockázatot vállalsz. Jobban tennéd, ha máshonnan szereznéd meg a könyvet, és csak azután hoznád szóba a főnöködnél, amikor már figyelmesen elolvastad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!