Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kötelező minden nőnek...

Miért kötelező minden nőnek férjhez menni ÉS gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Ha valaki nem akar gyereket szülni, akkor miért erőltetik rá? Nem szeretné tönkretenni az alakját, fél a szülés nehézségeitől/fájdalmaitól, vagy csak nem szeretne kihagyni egy pár hónapot a gyerekvállalás miatt. És ha adoptál egy gyereket? Azzal mi a probléma? Esetleg csak a konzervatív emberek és a hímsoviniszta férfiak berögzült gondolkodására jellemző a "minden nőnek gyereket KELL szülni" hozzáállás?

* Nem azért kérdezem, mert én nem szeretnék saját gyereket, hanem mert zavar, hogy a társadalom egyes tagjai megbélyegeznek számomra nagyon kedves embereket, tanárokat, akiknek a házasság valami miatt nem jött össze.

2012. júl. 3. 17:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
76%

"Azért kell, mert fogy a magyar, és neked is érdeked, hogy ezt megállítsuk."

Biztos mindenki ezért szül. Nekem miért érdekem megállítani bármit? Így is túlnépesedés van, lassan (nem is annyira lassan) nem férünk már el a bolygón, inkább a szaporodás visszaszorítása lenne a cél, ha már ilyen hülyeségeknél tartunk.

Egyébként meg kit érdekel, hogy kihal a magyarság? Akkor nem volt életképes, nem kell sajnálni! Más népek is kihaltak már. A magyar, amilyen elb.szott nemzet, szerintem már rég meg is érett a pusztulásra!

2012. júl. 3. 18:17
 12/26 A kérdező kommentje:

ma 18:13

Nem érdekem, mert nem itt képzelem el a jövőm. És nem a hazáról kérdeztem, hanem a gyerekvállalásról. És köszönöm az érveket! :) Megnyugtattatok, azt hittem, nagyon kevés nő van, aki hasonlóképp gondolkodik. A főzős példa is nagyon tetszik :D

2012. júl. 3. 18:19
 13/26 anonim ***** válasza:
60%
Nem kötelező, inkább társadalmi elvárás.
2012. júl. 3. 18:31
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező, én sem fogok szülni, mert amellett, hogy nem szeretnék igazán, mozgásszervi problémáim is vannak, és eleve nem kockáztatom se a magam, se a baba egészségét.

Nem kell törődni azzal, ki mit ugat be emiatt, mindenki sepregessen a saját portája előtt. Máskor meg pont azért tesznek egyesek megjegyzést, hogy minek valakinek gyerek, pláne több. Tudod, a jó régi Aesopus mese, a molnárról, a fiáról és a szamárról. Így se jó az embereknek, úgy se jó, hát nem mindegy?:-.)

2012. júl. 3. 18:42
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem a törvény által nem előírt dolgok eleve nem tehetők kötelezővé!! Valaki itt előttem nagyon okosan leírta már, hogy a tudatos életvitelen múlik első sorban, mit érzünk kötelezőnek és mit nem, nem akarom őt ismételgetni..

Én 30x éves vagyok. Egyedülálló, nincsen komoly kapcsolatom. Ráadásul testvérem sincsen, szóval tőlem várják a szüleim az unokát..képzelheted, ez mekkora nyomást jelenthet egy embernek. De én tudatosan igyekszem lerázni magamról ezt a megfelelési kényszert, mert nem hagyom, hogy az életem, amelyből egy van, ezért legyen boldogtalan ;-)) senki sem kötelezhet semmire, azért gyereket szülni nem fogok, mert ketyeg a biológiai óra, és azért sem, mert a társadalom nagy része- akik képtelenek elvonatkoztatni az évszázados berögződésektől, merev erkölcsi, társadalmi elvárásoktól- ezt kimondatlanul v. kimondva elvárnák tőlem ;-))

Olyan pasiknak meg főleg nem, akik NEM JÖNNEK BE... mert ugye sok nő kezd kapcsolatba ennyi idősen már olyan pasikkal is, akikhez nem is igazán vonzódnak, csak mert GYEREKET AKARNAK.. pff. na ezt tartom szánalmasnak..

Szóval kérdező, ne törődj mások véleményével... a saját elképzeléseid szerint éld az életedet!!

Ja, és sokkal jobban tisztelem azt, aki bevallottan nem akar gyereket, mint aki megfelelni vágyásból szül, de utána rossz, türelmetlen szülő lesz ;-))

2012. júl. 5. 11:07
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
18:13- as ha valamit KELL, akkor ott már baj van! Főleg ha olyan hülye indokra hivatkozunk, hogy FOGY A MAGYAR... pfff. úristen
2012. júl. 5. 11:14
 17/26 anonim ***** válasza:
62%

Előző: teljesen ugyanúgy gondolkodom én is e téren, mint Te.

Engem szerencsére a szüleim nem szekálnak a gyerekkel / eggyel feletett írtam, hogy nem igazán vagyok rá egészségileg alkalmas / és van egy húgom, úgyhogy anyám tőle "rendelheti meg" az unokáját, bár ezzel sem értek egyet, mert az a húgomék dolga.

2012. júl. 5. 11:16
 18/26 anonim ***** válasza:
Ja, eggyel fentebbnek ment / de az utolsónak is igaza van! /
2012. júl. 5. 11:17
 19/26 anonim ***** válasza:
Szia legutóbbi, én vok, akinek címezted:-) nos, én szeretnék, és mindig is szerettem volna gyereket, de nincs kinek szüljek! sajnos. de ez van. családom javasolta már a társkeresőt, de nem vagyok jó véleménnyel az ilyen ismerkedési formákról, mert tapasztalatból tudom, hogy mennyi degenerált lúzer van ezeiken az oldalakon.. persze vannak kivételek, szóval nem akarok megbántani senkit.
2012. júl. 5. 11:44
 20/26 anonim ***** válasza:
95%

Előző: nekem is javasolták az internetes társkeresőket, hogy lám, milyen sokan találtak ott tökéletes társra...na persze, és legalább ennyi ott a lúzer vagy a szélhámos is.

Nekemkm se jön össze / még ha apajelölt nem is / egy normális partner, de szerintem ne adjuk fel, ki tudja, mi jót hoz még a jövő, lehet, onnan, ahonnan nem is várnánk.

2012. júl. 5. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!