Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Összeköttök egyes neveket jó...

Összeköttök egyes neveket jó vagy rossz dolgokkal? Elhatárolódnátok névadásnál egy névtől csak azért, mert egy olyan nevűvel rossz tapasztalatotok volt?

Figyelt kérdés
Férjemmel beszélgettünk erről a témáról és ő azt mondta nekem, hogy ő benne egy név sem ébreszt rossz emléket. Én meg épp az ellentéte vagyok. Hiába szép egy név, ha rossz emlék köt hozzá és akkor már nem adnám a gyerekemnek. Ha pl. egy kegyetlen gyermekorvos vagy egy rosszindulatú régi osztálytársnak ez volt a neve, nem tudnám a gyerekemnek ugyanazt a nevet adni, mert mindig eszembe jutna az a másik ember. Ti hogy vagytok ezzel?
2009. júl. 9. 11:08
 1/4 anonim ***** válasza:
én is teljesen összekötöm
2009. júl. 9. 11:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem pl. van az Adrián név (bocs minden Adrián-tól!) amitől hányingerem lesz. Egy volt osztálytársam, 2. osztályos korában bombát akart építeni, amivel felrobbantja az iskolát, meg ilyenek. Nagyon hülye volt, semmit nem értett, olyan 2. osztályos szinten van most is! (elvileg 14 éves) Nagyon büdös volt a szája, de annyira, h. nem lehetett egy méternél közelebb menni hozzá, bár nem is akartam. A fogai meg mint egy 80 éves nagymamának! Más neveknél is vannak jó/rossz véleményeim, de ez a legdurvább! :))
2009. júl. 9. 11:32
 3/4 anonim ***** válasza:
en is igy vagyok vele,mindig megmarad az emlek a nevvel kapcsolatosan..
2009. júl. 9. 12:11
 4/4 anonim válasza:
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, lányom névadásánál eleve kizártam azokat a neveket, amelyekhez rossz emlékek fűztek, pedig volt közöttük olyan, ami a férjemnek kifejezetten tetszett. Elfogadta.
2009. júl. 10. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!