Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek a szomszed oregassz...

Kingus26 kérdése:

Mit tegyek a szomszed oregasszonnyal, hogy leallitsam, mert evek ota keseriti az eletunket?

Figyelt kérdés
Hat eve koltoztunk kulon, sajat haz, udvar, csak a mienk, nem kell osztoznunk senkivel, a magunk ura vagyunk, de a szomszedban lakik egy 83 eves venasszony es mar tonkre tett minket. allandoan gyanusitgat minket lopassal, hogy elloptuk a letrajat, a kukajat, a csatornajat, a vizcsapot megnyitottuk es elarasztottuk vizzel a szobajat... persze ez mind nem igaz, fiatal hazasok vagyunk, ket kis gyerekunk van, normalis eletet elunk, de aki arra jon, mindenkinek elmondja hogy hazug, lopos emberek vagyunk. tudom hogy ez nem igaz, de aki nem ismer talan meg el is hiszi. Hogyan allitsam le? Nem hiszem hogy nincs valami megoldas... mindenki azt mondja hogy oreg hat nem lehet tenni semmit. de konyorgom, ha lekopne a harom eves kislanyotokat? ti mit tennetek? meg allnatok szo nelkul? valamit tennem kell, mert mar nagyon bosszant. Ti mit tennetek? varom a tippeket. Koszonom
2012. jún. 30. 13:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Végül is igaz, hogy már idős, lehet, baj van a fejével.

"Vígasztaljon" a tudat, hogy nem él már soká...

Ezek szerint nem lehet vele beszélni.

Ültessetek sűrű sövényt a kerítéséhez (legjobb a puszpáng, vagy esetleg a tuja szorosan), így vizuálisan kizárhatjátok az életteretekből, ha meg beszél, hát sz*rjátok le, úgyis tudjátok, nincs igaza.

2012. jún. 30. 13:38
 2/14 anonim ***** válasza:
69%
Én elküldeném melegebb éghajlatokra, ha nem jön be akkor rágalmazásért feljelentést tennék ellene.
2012. jún. 30. 13:39
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Mellesleg én szó nélkül visszaköpném...
2012. jún. 30. 13:39
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
Jelentsétek fel rágalmazásért. De előtte közöljétek vele, hogy feljelentitek.
2012. jún. 30. 13:40
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Sajnos ilyen idős korban már gyakori az agyi vérkeringési zavar, meszesedés, és egyfajta üldözési mánia is. Ismertem nagyon aranyos, teljesen jószándékú nénit, aki ebben a korban (sőt, jóval előbb) elkezdte azt hinni, hogy a szomszédja lopja a gázt, figyeli őt, és valami módon ő csapatja rá a szobaajtót (aminek nyilván nekiesett egyensúlyzavar miatt). Azt is hitte, hogy a kéményen keresztül figyeli kamerával vagy sugározza (nem volt világos).

Hogy mit tegyél? Meggyógyítani nem tudod, a demencia, paranoia halad a maga útján. Mindannyiunkra ez vár és még különb dolgok, hacsak meg nem halunk fiatalon... Tudd, hogy beteg, nem gonosz. A kislányodat óvd tőle, mert neki csak az megy át, hogy a csúnya néni leköpi, utálja őt. Neki ne okozzon traumát.

Egyébként pedig előbb-utóbb nyilván gyámság alá helyezik a gyerekei (vannak? Beszélj velük a problémáról... szépen, szeretettel...), vagy magukhoz veszik, vagy idősotthonban helyezik el. Szomorú az, ha az ember ilyen nem méltó módon búcsúzik az élettől...

2012. jún. 30. 13:42
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Első körben a hozzátartozóival venném fel a kapcsolatot (gyerekei) és elmesélném nekik a történteket, valamint tanácsolnám nekik a kivizsgáltatását, mert bizony komoly mentális betegsége lehet a néninek, ha ezeket ő komolyan gondolja, hogy megtörténtek (egyik ismerősöm nagymamája is elképesztő történetekkel állt elő mindig, ki is derült, hogy baja van, azóta gyógyszerekkel teljesen jól van).

Ezt követően pedig sz.rnék magasról a nénire is és a híreszteléseire is - kit érdekel, hogy vadidegenek mit gondolnak? Nem mellesleg nem hiszem h ti vagytok az egyetlenek, akikről alaptalan dolgokat terjeszt, így egészen biztos vagyok benne, hogy senki sem hiszi el a meséit.

2012. jún. 30. 13:53
 7/14 anonim ***** válasza:
Az utolsó leírt mindent, amit én is akartam, tehát beszéljetek a hozzátartozóival, vagy ha nincsenek, a háziorvossal.
2012. jún. 30. 13:53
 8/14 A kérdező kommentje:
Elso kommentelo! Nem, nem vagyunk ciganyok! Tobbieknek koszonom. Beszeltem a gyerekeivel es az unokaival is , azt valaszoltak nem tudnak vele mit csinalni. Veluk is ezt csinalja. csak nekem az keves vigasz.
2012. jún. 30. 13:55
 9/14 anonim ***** válasza:
37%
Biztos nem tudnék róla szépen meg szeretettel beszélni, ha leköpi a gyerekem. Az, hogy bolond és össze-vissza beszél nem érdekelne, én tudom úgyis, hogy mi az igaz. De azért mindennek van határa. Attól, hogy megbolondult tartsa vissza a nyálát. Nagyon gyorsan elintézném, hogy otthonba kerüljön. Ha ehhez fel kéne jelentenem, hát megtenném.
2012. jún. 30. 13:56
 10/14 A kérdező kommentje:
A gyerekeivel nem lehet zold agra vergodni. mindannyiukkal, ugyanezt csinalta es itt is hagytak, mashova koltoztek, most egyedul el . Mondtam nekik, hogy csinaljanak vele valamit. azt mondtak ok nem tudnak vele mit tenni, mar evek ota ilyen. ezzel el van intezve. ok nyugodtan elnek, mi pedig turjuk el a bolondsagait. Nem vihetik oregek otthonaba sem, mert nem akar menni es allitolag nem lehet kenyszeriteni.. Keszitett a ferjem nadbol ,, falat,, az o kapuja es a mi kapunk koze , de csak egy napig tartott. a gorbe botjaval szetverte. Most mar ultettunk oda orgonat, de neki nem gond elore jon a kapuhoz es onnan kibal be az udvarra es tragar szavakkal illeti az egesz csaladomat
2012. jún. 30. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!