Hogy szokták azt érteni, hogy hiszel-e a mesékben? Abban, hogy győz a jó, meg a szívedre kell hallgatni, meg ilyenek? (Nyilván nem szó szerint gondolják. )
Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 23:06
1/4 anonim válasza:
Én inkább úgy értelmezném hogy naiv, gyerekes gondolkodása van. Egy példa:
Csúnya banya azt mondja a királyfinak hogy a nászéjszaka után bombázó szőke lesz belőle. Királyfi belemegy, majd másnap nézi hogy a banya nem változott. Erre a banya: "Te még hiszel a mesékben?".
2/4 A kérdező kommentje:
Hm, értem. Nekem mindig olyan fura volt ez a kijelentés. Na meg jó a példád, de a való életben ritka.
2012. jún. 28. 23:40
3/4 anonim válasza:
Én ezt úgy értelmezem, hogy elhiszed -e azt, hogy minden jóra fordulhat, győz a jó, még akkor is, ha kevés rá az esély, vagy csak a tényeket látod.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor nagyjából ilyesmire gondoltam, de sokáig nem tudtam értelmezni ezt a mondást. Köszi.
2012. jún. 29. 05:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!