Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért száműzik az olyan emberek...

Mért száműzik az olyan embereket a baráti köreik egy része akkor amikor az illető személynek megromlik az egészségi állapota maradandóan?

Figyelt kérdés
Egyik közösségi oldalon láttam egy férfit nem a saját életkora miatt nyugdijas lett nem dolgozhat többé 3 ével ezelötti balesette miatt. Balesete óta keres székre kényszerül. Pedig meg lehetne az esélye legyen ülő munkakörben kétkezi munkahelye. Legtöbbször nem veszik fel a Fogyatékkal élőket nem tudnak segédeszköz nélkül önállóan közlekedni.

2012. jún. 28. 22:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert nem tudnak az új helyzettel mit kezdeni, talán nem akarják a "sajnálatukkal" terhelni stb...
2012. jún. 28. 22:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Mivel két problémát is felvetsz,mindkettőre válaszolnék.

A baráti kör nem mindig tud mit kezdeni az új helyzettel,már a szófordulatokba is belepirulnak:"ugorjunk be ide!,lépjünk le!"A közeli barátok talán megmaradnak,de ott is fenyeget az eltávolodás veszélye,mert kevés a közös pont,amiről beszélni lehet.

Én kismamaként is érzékelem,mennyire elszigetelődtem a korábbi ismerőseimtől.Ők dolgoznak,én itthon vagyok.Nem ragozom.

A másik probléma a munkáltatók hozzáállása.Amíg nem kellően érdekeltek abban,hogy sérült embereket foglalkoztassanak,addig bizony egy jó munkabírású,terhelhető,továbbképezhető,minden tekintetben versenyképes dolgozót fognak alkalmazni.

Amíg ekkora a túlképzés bizonyos területeken,és a munkanélküliség,addig ezt minden további nélkül megtehetik.

2012. jún. 28. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!