Van valami jó módszer, hogy végre "normálisan" tudjak beszélni?
Figyelt kérdés
Beszédhibás vagyok, de ez még nem elég, ráadásul írtózatosan ejtem a "t" betűt, olyan igazi debreceniesen... Annyira gáz! De pénzem nincs beszédtanárra, bár tudom az lenne az igazi megoldás! De hátha tudnátok valami jó technikát erre... Előre is köszönöm!2009. júl. 7. 14:53
1/3 anonim válasza:
tükör előtt gyakorold! próbálkozz sokat... tényleg egy logopédus lenne a legjobb, de ha arra nincs pénzed, valószínűleg találsz olyan könyvet, ami ezzel foglalkozik (pl én most tanítom helyes beszédre a 4 éves unokaöcsémet egy Montágh Imre könyvből)....az ő könyveit keresd és válaszd ki közülük, ami neked kell! A lényeg, hogy megértsd, hol kell képezni egy bizonyos hangot és hogy te hol hibázol...pl aki csúnyán ejti a t betűt (olyan angolosan), az túlságosan előre teszi a nyelvét, kicsit hátrébb kell képezni a helyes t betűt, a szájpadlásodon és nem a fogaid hátsó részén...
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :) Kár hogy velem nem foglalkoztak úgy a szüleim mint te az unokaöcséddel... :/
2009. júl. 7. 18:38
3/3 anonim válasza:
igazából zavar, hogy nem értem mit mond :D meg én drámatagozatos suliban tanultam, ahol beszédóráink is voltak, és elég érzékeny lett a fülem a beszédhibákra és a rosszul használt nyelvtanra is....magyarul zavar, ezért tanítom az unokaöcsémet és szívem szerint tanítanék mindenkit, aki nem beszél helyesen...logopédus akartam lenni nagyon sokáig, csak sajnos a felvételi a fősulira piszoknehéz és messze is van tőlünk...de mint mondtam, a varázsszó, Montágh Imre! Olyan könyvet keress, amiben külön külön minden betű helyes kézésének helyét és módját leírja, így a hibás hangjaidat össze tudod hasonlítani ezzel a leírássla és megtalálod a hiba forrását, amit utána már könnyebbb kiküszöbölni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!