Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság érdemes még becsülete...

Manapság érdemes még becsületesnek, őszintének lenni?

Figyelt kérdés
Vagy csak az számít, hogy minél előbbre jusson az ember, illetve minél több pénzt szerezzen.
2012. jún. 24. 22:22
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem is a saját anyagi boldogulásom szempontjából kérdeztem. Hiszen egyértelmű, hogy közösségi lényként vágyunk a körülöttünk lévők elismerésére is, viszont manapság a fenti értékek szerint élő ember, mintha pusztán csak lúzernek számítana. A "tükörbe nézéssel" én is biztatom magam, de ez önmagában és hosszú időn át kevésnek bizonyul.

Jó volt olvasni a válaszaitokat, megnyugtató, hogy van még, aki hozzám hasonlóan gondolkodik, köszönöm!

2012. jún. 25. 08:14
 12/14 anonim válasza:
Határozottan látom az élet minden területén, hogy a mézes-mázas hazug érdekemberek mindig többet fognak érni, mint az egyenes jellemek. Ez valószínűleg abból fakad, hogy nincs konfrontáció, mindenki jól érzi magát közben. Igaz, hogy érdekből csinálja valamelyik, nos az sem számít.
2012. jún. 25. 15:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Hülye egy világ lett. Sógorom egy jóravaló, becsületes, dolgos ember, a légynek nem ártana, mégsem jut előrébb pont ezért. A főnöke egy szemét sunyi, kihasznál mindenkit, ő pedig halad. Csak sógorom nem tudna aludni, ha olyan lenne, a főnökét pedig nem hatja meg semmi.

A skorpió és a béka meséje, ilyen a természete.

2012. jún. 25. 16:01
 14/14 anonim ***** válasza:
Én ilyen vagyok, egyszer gázoltam át valakin, nagyon rosszul éreztem magam utána...
2012. jún. 25. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!