Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Utálnak a szomszédok, rossz...

Utálnak a szomszédok, rossz érzés?!

Figyelt kérdés

Két nagyon eleven kisfiammal itthon vagyok, sorházi lakásban, kerítéssel elválasztott udvarrésszel. Egyik szomszéd roma család egy gyermekkel, kertibulival. Másik harmincas-negyvenes pár babát várnak. A lényeg, hogy igen kicsit erősebb a hangom alapból is, de ha nehéz napom van a manókkal persze kiabálok én is, meg ha önfeledten játszunk sem zajtalan. A roma nő leordított mert szóltam kedvesen, zárja el a kutyáját mert a totyogóm elbukik a lépcsőn benne, kaptam hideget-meleg, de ráhagytam. A terhes nőt meg valahol megértem mert én is terhesen hangszigeteltem le a roma felőli falat, nem tudtam pihenni. Kérdeztem hogy van, erre kedvesen de kimérten elmondta egész nap a hangom áthallatszik. Igyekeztem még lejjebb venni magam, de most suttogjak a gyereknek ha indul a konektorhoz, vagy ne játszunk? Mert anyósomat is hallja ha itt van. Mi este fél nyolctól reggel hétig alszunk, nem zavarunk senki. De a roma nővel azóta összejárnak és rendszerint tele is beszéli a terhes fejét mert már nem is nagyon köszön. Mit javasoltok? A saját házamban rettenetesen érzem magam az igazságtalanságtól mert

1: a terhesnek első baba, lövése nincs milyen zajjal jár két manót nevelni próbáló aya + nem hallja mit művel a roma család mert ugye nem mellette lakik (két nyugdíjas viszont igen, ki is vannak borulva)

2: a roma nő manipulálja de azt nem teszi mellé, hogy ő ha itthon vannak annyira bandázik, hogy inkább nem vagyunk az udvarunkon olyankor, és hazudgál is.

Bocs, hogy hosszú lett!

2012. jún. 23. 15:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi a választ, aki nem bántott, hanem normális stilusban írt, annak külön köszönet!
2012. jún. 24. 14:06
 12/15 anonim ***** válasza:
Hát igen, aki nem azt mondta, amit hallani akartál, az rögtön "bántott". Jól van, ez is téged minősít. Vajon miért is nem kedvelnek a szomszédaid..?
2012. jún. 24. 14:51
 13/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, megint én nem fogalmaztam jól! Nem aki bántott, hanem aki bunkó, bántó stílusban írt véleményt. Ugyanis ez egyre gyakoribb sajna ezen az oldalon. Nem vagyok rossz indulattal senki felé, én is voltam terhes engem is zavart akkor a szomszéd, de nem őt bántottam meg a családját amiért énekel a lányával mikor én pihentem volna, hanem hangszigeteltem a falat! Érted a jkülönbséget? Az a baj, hogy más életvitelt élünk, legjobb igyekezetemet is lekakálja a kismama, a száját húzgálja, duzzog, minthogy ő is tenne vaklamit. Pedig igenis igyekszem csendes játékokat kitalálni, mégis nem jó semmi, a hátam mögött köpköd, neki az természetes ha nem ghallik át a zajunk, nem tudja, sokszor milyen nehéz elérni ezt! Érted már miért érzem igazságtalannak? Rám sose volt tekintettel senki ha kismama voltam sem. Én igyekszem, de nemhogy nem veszi észre még húzgálja a száját, pletykál, stb. Pedig sosem bántottam! Egy példa még: mi is bográcsoztunk két hete-banda nélkül, szóltunk, előre bocs a füstért stb- vittem át neki egy tányérral meg ne kívánja kismama. Erre még jó, hogy nem húzta a fejembe, ő nem kívánós, nem szereti stb. De semmi köszi nem kérem vagy hasonló emberi hangnem. Letettem a kaját, eljöttem. A tányérom nála azóta is. Nem tudom, biztos zavarta, hogy két fiam az árnyékban két órá medencézett. Nem egész nap és nem visítva! Akkor? Mit kéne még tennem? A másik kutyája a lépcsőnkön ül, nem tudja a totyogóm kikerülni, a nagyfiam fél tőle. Persze, hogy három nap után meguntam és szóltam! Miért én vagyok a hibásnak, hülyének beállítva? !
2012. jún. 24. 15:19
 14/15 anonim ***** válasza:

Most őszintén: minek foglalkozol ilyen gyökerekkel?

Ezekkel akarsz te jóban lenni?

Én már régen lepattintottam volna őket, nemhogy még a társaságukat keressem.

Nálunk is laknak ilyen népek, de eszem ágában sincs jópofizni velük. Van családom, valamint épp elég normális barátom, akikre megéri a (drága) időmet fordítani.

De mivel te nem akarsz bunkó lenni velük, a következő technikát ajánlom részedről részükre: [link]

2012. jún. 24. 19:10
 15/15 A kérdező kommentje:
Utolsónak: aranyos vagy és már belátom igazad van. A kismamát annyira 'zavarja' a zajolás, hogy épp most vasárnap este nyolckor is zenét bömböltet az autójából az udvaron. A képen hatalmasat nevettem!!! Feldobtad a napom köszönöm! Csak nem akartam, hogy félre ismerjenek, de már rájöttem, nem izgat mit gondolnak, épp mert nem ismernek, már én sem akarom megismerni őket, meg az időm is drága!!! B-)
2012. jún. 24. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!