Kimentek angliában, átvágás volt, mit tegyenek?
Figyelt kérdés
Ismerősőm kiment, autó mosó volt a hírdetésben, egy ismerőssével ment ki aki ismerte az ott ezzel kapcsban valakit ezért elmert vele menni, a hirdetésben az volt h havi kb 400-500ftot kapnának, és szállás kb 1 hónapra kijön 200-ból kajával.
Oda értek kiderült az igazság, a szállás kb majdnem több mint amennyit megkeresnek, nem mehetnek más azállásra mert akkor nem dolgozhatnak, dolgozni viszont muszáj nekik ha el akarnak onnan jutni egyáltalán, ki semmizték őket, a fizetés sem annyi mint amennyit mondtak nekik.
Mit tehetnek?
főnök Londoban van nem tolja oda a pofáját.. érkeztek oda több magyarok is, és csak ez a sors jut nekik, ma még nem tudják holnap mit esznek, mert rossz az idő és nem kellet menniük ma dolgozni..
2012. jún. 21. 16:15
1/5 eNerdzsy válasza:
Ha vittek bankkártyát magukkal, kérjék meg egy itthoni ismerősüket, hogy utaljon nekik kölcsön annyi pénzt, hogy egy buszjárattal haza tudjanak jönni. Az a legolcsóbb.
3/5 anonim válasza:
Lehet hülyeséget írok, de mintha valami olyasmit hallottam, hogy a magyar nagykövetség tud segíteni... Mellesleg egy kicsit megerőltethetnéd magad a helyesírásnál, mert a felét nem bírtam elolvasni és megérteni az irományodnak. Lehet én vagyok a hülye...
4/5 A kérdező kommentje:
nyugi én vagyok a hülye hogy Norvégiában születtem és laktam 15 évig
2012. jún. 21. 20:02
5/5 anonim válasza:
Jár ingyenes jogi segítség. Aki visszásságot tapasztal a munkahelyén Angliában, nem kapja meg a minimál órabért, kihasználják, annak ügyvédhez kell fordulnia. Sok a visszaélés a hotelekben, éttermekben. Sok hotelben 2-3 szobát kell(ene) kitakarítani óránként, hogy megkapja a dolgozó a minimálbért, de ez sok esetben lehetetlen. Vannak, akik 2-3 fontot keresnek óránként, mert ha egy szobát és fürdőszobát egy óráig takarít a housekeeper, akkor bizony 2 font az órabére. Sokan reggwel 9-től délután/este 6-ig dolgoznak heti 6 napot és keresnek nettó 300 fontot két hét alatt! Ez totális kihasználás! Ilyenkor ügyvédhez kell fordulni. Ingyenes, ha az embernek nincs Angliában vagyona, megtakarítása, háza/lakása, nincs jól kereső partnere/férje. Akik hotelekben takarítanak, éttermekben robotolnak és nem keresnek bruttó 6.08 fontot óránként, azok biztos nem rendelkeznek a fentebb felsoroltak közül egyikkel sem, úgyhogy marad az ügyvéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!