Ha feleségül veszek egy magyarországi lányt, de viszont én szlovákiai vagyok akkor mekkora esélyem van arra hogy gond nélkül Magyarországra költözhessek?
Párom szlovák állampolgár. Be akart jelentkezni ide, átirányítottak minket a megyei bevándorlási hivatalhoz, tőlük kell kérni egy kártyát, ami kell a lakcím bejelentéséhez. Meglepődtem, mert azt hittem Unión belül már ilyen nincs.
Egyelőre nem voltunk bent, hamarosan lesz az esküvőnk. Elég nagy és költséges tortúra a dolog, le kell fordítani a párom papírjait, ami 60 000 forint, és csak az Országos Fordítóirodánál lehet készíttetni. Az esküvő után megyünk a bevándorlási hivatalba. Most is itt lakik, csak nincs bejelentkezve, nem okoz problémát egyelőre a lakcímbejelentés hiánya.
Látszik, hogy nem éltél még itt egy percet sem XD
Talán van esélyetek boldogulni, nincs 27%os elképesztő áfátok, ha élni akarsz, hagyják.
Nem az mondom, hogy Szlovákiában a magyarok helyzete egyszerű, nem tudom, mennyire van még elmérgesedve a helyzet. Ha el van, válasszatok egy 3. semleges országot és kezdjetek tiszta lappal:)
Sok boldogságot, bárhogy is döntötök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!