Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha feleségül veszek egy...

Ha feleségül veszek egy magyarországi lányt, de viszont én szlovákiai vagyok akkor mekkora esélyem van arra hogy gond nélkül Magyarországra költözhessek?

Figyelt kérdés
2012. jún. 20. 22:54
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
Elsősorban de és viszontot nem írunk/mondunk együtt. A válasz a kérdésedre: nagy eséllyel gond nélkül ideköltözhetsz. A lakhelyedhez (leendő) legközelebbi okmányirodába besétálsz és ott mindenről tájékoztatnak, kapsz egy lakcímigazoló kártyát és kész.
2012. jún. 21. 07:15
 12/25 anonim válasza:
én is a győr, sopron vonalat javaslom, sokkal emberibb szerintebb, mondom ezt úgy, h bp-en nőttem fel kb. én fordítva tudom neked leírni a folyamatot, pár éve Sk-ba költöztem ki, azóta már mondjuk hazaköltöztünk, nekem a párom felvidéki. szóval abból a szempontból nem rossz, h van vkid, mert a tartózkodási engedélyhez kell lakcím. na most vagy albérletet fizetsz és akkor a tulajjal bizniszelsz, de sokkal egyszerűbb, hha pl. a barátnőd szüleivel beszéltek, aki nevén az ő ingatlanjuk van, h egyezzen bele, h oda bejelentkezz. (anyósomnak az idegenrendészeten alá is kellett erről írnia 1 papírt). hozzáteszem nem tudom, h itthon ki adja ezt ki, talán a bevándrlási hivatal? szóval ha ez megvan, akkor lefotóznak, kapod a kártyát. annyi, h a postád oda fog menni, de az kb szerintem tökmindegy. ha megvan a tartózkodásid vállalhatsz munkát, bármit. az OEP-hez nem tudom, hogy érdemes-e bejelentkezned, elvileg egyszerűbb lenne, mivel a munkáltatód fizeti utánad a betegbiztosítást. tehát akkor kint besétálsz a biztosítódhoz, kérsz 1 E 103-as nyomtatványt, ill. megszűnteted a kinti biztosításodat, itthon meg kötsz egyet, és kérj rögtön uniós kártyát, hha hazamész, akkor is mehess dokihoz, ha épp megbetegszel. de mindezt csak akkor lépd meg, hha itthon már van melód. tehát 1. tartózkodási, 2. munkakeresés, 3. betegbiztosítás elintézése.
2012. jún. 21. 08:22
 13/25 anonim válasza:
[link] asszem ez a nyomtatvány kell majd neked
2012. jún. 21. 08:40
 14/25 anonim ***** válasza:
Ha eszetek van, a lány költözik el innen.
2012. jún. 21. 09:22
 15/25 anonim válasza:

Párom szlovák állampolgár. Be akart jelentkezni ide, átirányítottak minket a megyei bevándorlási hivatalhoz, tőlük kell kérni egy kártyát, ami kell a lakcím bejelentéséhez. Meglepődtem, mert azt hittem Unión belül már ilyen nincs.

Egyelőre nem voltunk bent, hamarosan lesz az esküvőnk. Elég nagy és költséges tortúra a dolog, le kell fordítani a párom papírjait, ami 60 000 forint, és csak az Országos Fordítóirodánál lehet készíttetni. Az esküvő után megyünk a bevándorlási hivatalba. Most is itt lakik, csak nincs bejelentkezve, nem okoz problémát egyelőre a lakcímbejelentés hiánya.

2012. jún. 21. 19:53
 16/25 A kérdező kommentje:
Utolsó előttitől kérdezném hogy miért jobb ha a lány költözik el Magyarországból?
2012. jún. 21. 19:58
 17/25 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy nem éltél még itt egy percet sem XD

Talán van esélyetek boldogulni, nincs 27%os elképesztő áfátok, ha élni akarsz, hagyják.

Nem az mondom, hogy Szlovákiában a magyarok helyzete egyszerű, nem tudom, mennyire van még elmérgesedve a helyzet. Ha el van, válasszatok egy 3. semleges országot és kezdjetek tiszta lappal:)

Sok boldogságot, bárhogy is döntötök!

2012. jún. 21. 22:54
 18/25 anonim válasza:
Szlovákiában 10-szer több adófajta van, mint itthon, sokkal nagyobb a dárgaság, emellett a magyarságukért is ki kell állni. éltem ott 4 évet, tudom miről beszélek. ellemben veled, aki alaptalanul oszt tanácsot. aki meg akar élni itthon, az meg is tud. amit aláírok, h jobb fizetést kapnak mint mi.
2012. jún. 21. 23:02
 19/25 anonim ***** válasza:
Eléggé macerás a bejelentkezés ide és költséges. Tényleg jobban járnátok, ha inkább SK-ba mennétek...Én is mennék a nejemmel (aki szlovákiai, de magyar nemzetiségű), csak hát gyerekkel már nem olyan egyszerű...
2012. jún. 22. 10:52
 20/25 anonim ***** válasza:
Akkor te is abba a millió kormánybérencbe tartozol, aki azt állítja, hogy aki meg akar élni, az meg is tud XD Az akarás kevés, azt tudod, hol kell.
2012. jún. 22. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!