Mit jelent, ha valaki wanna be?
Szokták mondani, és már zeneszámokban is hallottam (pl punnany massif - élvezd-ben idézem " Élvezd... Ha újnak látszik, ami maradi, de ne gondolkodd túl a dolgokat, mert maradsz wanna be." )
Mit takar ez?

a wanna be, egy olyan emberke, aki nagyon akar hasonlítani valamire/valakire, de szarul csinálja, és ezzel szólják le
"lenni akaró"-nak lehetne lefordítani.

Diaboli válaszához hozzátennám, hogy akkor is használják, ha valaki magát annak nevezi. Te nem feltétlenül csak tevés, próbálkozás a hasonlításra, vagy szerep betöltésre, de akár az is lehet, hogy azt hazudja magáról. Ilyen esetben hamis, ál fordítás is akár belefér.
Az adott szövegben nem tudom mit jelentet, nem egy olyan dalnak tűnik, ami nagyon fenn akad azon, hogy semmi értelme a szövegének. Én itt úgy értelmezném, hogy "want to be", tehát megmaradsz úgy, hogy (csak) akarsz élni. De hát mivel ez egy önkényes szóhásznalát így tökéletes értelmezés nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!