Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lenne becsületes?

Hogyan lenne becsületes?

Figyelt kérdés
Igaz hogy csak egy játék de ez is számos morális kérdés elé állíthatja az embert, ha ott is birtokolhat.Van egy ismerősöm egy játékban ahol 2 helyen adhatott el egy tárgyat.Vagy játékosoknak vagy a boltban.Ő nem tudva a boltról eladta nekem a dolgát olcsóbban amikről én tudtam mennyit érnek valójában és megkérdeztem tőle biztos ennyiért akarja-e eladni és mondtam is neki hogy olcsón adja nagyon.Ezért tartalékként felhalmoztam tőle ezt és tárolgatom.Azóta persze rájött hogy a boltban többet kap érte és ezért már nem is nagyon veszek tőle mert sokkal drágábban adja a régi árnál.Most viszont akkor a régi tartalék dolgot vissza kéne neki adnom?Hogyan lenne becsületes?
2012. jún. 18. 20:10
 1/2 anonim ***** válasza:
Fenét kéne visszadnod. Eladta, vagy nem adta el? Eladta, hát akkor a tiéd. A becsületes úgy becsületes, hogy minden a megbeszéltek szerint megy, ez - amint látszik - nálatok teljesült.
2012. jún. 18. 20:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha nem szóltál volna, akkor még azt mondom, hogy azért kedves lenne tőled, legalább egy kicsit ráfizetni, hogy annyit ne bukjon rajta, de akkor sem mondanám, hogy becsület kérdés: csak a te jó indulatod.

De így abszolút nem érheti semmilyen seb a becsületed. Becsületből egyáltalán nem vagy arra kötelezve, hogy visszaad.

2012. jún. 18. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!