Hogyan lenne becsületes?
Figyelt kérdés
Igaz hogy csak egy játék de ez is számos morális kérdés elé állíthatja az embert, ha ott is birtokolhat.Van egy ismerősöm egy játékban ahol 2 helyen adhatott el egy tárgyat.Vagy játékosoknak vagy a boltban.Ő nem tudva a boltról eladta nekem a dolgát olcsóbban amikről én tudtam mennyit érnek valójában és megkérdeztem tőle biztos ennyiért akarja-e eladni és mondtam is neki hogy olcsón adja nagyon.Ezért tartalékként felhalmoztam tőle ezt és tárolgatom.Azóta persze rájött hogy a boltban többet kap érte és ezért már nem is nagyon veszek tőle mert sokkal drágábban adja a régi árnál.Most viszont akkor a régi tartalék dolgot vissza kéne neki adnom?Hogyan lenne becsületes?2012. jún. 18. 20:10
1/2 anonim válasza:
Fenét kéne visszadnod. Eladta, vagy nem adta el? Eladta, hát akkor a tiéd. A becsületes úgy becsületes, hogy minden a megbeszéltek szerint megy, ez - amint látszik - nálatok teljesült.
2/2 anonim válasza:
Ha nem szóltál volna, akkor még azt mondom, hogy azért kedves lenne tőled, legalább egy kicsit ráfizetni, hogy annyit ne bukjon rajta, de akkor sem mondanám, hogy becsület kérdés: csak a te jó indulatod.
De így abszolút nem érheti semmilyen seb a becsületed. Becsületből egyáltalán nem vagy arra kötelezve, hogy visszaad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!