Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mindig az sír a pénz...

Miért mindig az sír a pénz miatt, akinek a legtöbb van?

Figyelt kérdés

Mielőtt bármit is leírnék, leszögezem, hogy én senkire sem vagyok irigy. Viszont felháborít, hogy állandóan azok sírnak a pénz miatt, akiknek a legkevesebb okuk lenne rá. Például a barátnőm és a férje összesen majd négyszázezer forintot visznek haza, plussz a három gyerek után a családi pótlék. Ehhez képest két hét alatt elverik a pénzt, és utána két hétig vegetálnak, és azt hallgathatom, hogy jaj így nincs pénz, jaj úgy nincs pénz. Nem számolom én a pénzüket, de hogy lehet ennyi pénznek két hét alatt a nyakára járni? A házat és a kocsit nászajándékba kapták, szóval nincs okuk panaszra. A párom és én például anyósoméknál húzzuk meg magunkat egy 15 négyzetméteres szobában. 84602 ft-ot kell, hogy beosszunk ketten egy hónapra, úgy, hogy havi tízezer forint elmegy a gyógyszeremre, plussz havi négy-ötezer arra, hogy minden héten leutazunk a szüleimhez. Mégsem sírtam még sosem, hogy nincs ruhám, nincs pénzem fodrászra...stb. Beérem a tescos párizsival is, ennyi. Ha ők megkapják a pénzt, már rohannak a gyerekeknek 15-20 ezer forintos cipőt venni, amit két hónap múlva kinő, vagy amit szétrugdos a fociedzésen. ha megkapják a pénzt rohannak 8-9-10 ezer forintos pólókat, halásznadrágot...stb. venni. Nem irigylem őket, csak azt nem értem, hogy hogy a fenébe lehet eltapsolni ennyi pénzt két hét alatt? Mondtam már nekik, hogy mi lenne velük, ha ők is úgy lennének, mint mások, hogy van két-három gyerek, plussz két minimálbér, amiből az egyik elmegy a lakás törlesztésére. Ilyenkor csak néz, hogy de hát ha tudnám, hogy milyen drága minden a boltban. Hát hogyne tudnám? Én is járok vásárolni, nekem sem a sarokban terem a kenyér meg a margarin. De én beérem a tavalyi papucsommal is, ebbe jártam egészen idáig, most van egy új, az is csak azért, mert anyukámtól kaptam. Kibírom én is és a párom is azt, hogy hónapok óta nem vettünk új ruhát, ha meg veszünk, akkor elmegyünk a Cosmosba, vagy a turkálóba és megvesszük az 5-600 ft-os pólót, topot.

Ez nem panaszáradat akart lenni, csak már egyszerűen idegesít. Én a kezem-lábam összetenném, ha nászajándékba autót, lakást kapnánk, de per pillanat ott tartunk, hogy még megházasodni sem tudunk, mert sem nekünk, sem az örömszülőknek nincs rá pénzük.

2009. júl. 5. 17:55
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Egyértelmű! Azért mert még többet szeretnének és persze azért is, mert nem tudják beosztani. De ha ennél is több lenne nekik, akkor sem tudnák beosztani.
2009. júl. 5. 18:10
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
nem tudom, én sem értem az ilyet! szerintem jó dolgukban már nem tudják, mit csináljanak. de szerintem van nekik pénzük két hét után is, csak eltitkolják, direkt úgy adják elő mindenkinek, hogy nincs, csak, hogy kapjanak, gondolom a rokonoktól. nem igaz, hogy ne tudnák jobban beosztani a pénzt, tudják ők is, hogy vannak sokkal olcsóbb ruhák is, a kocsit sem kötelező fenntartani stb., de nem is akarnak szerényebben élni, pont ezért sírnak, vannak ilyen számító emberek is.
2009. júl. 5. 18:24
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

ANya sógornője is sír.

EGyszer átjött kérni vmit, csak h ne kelljen megvennie, mert hát nem biztos h lesz rá pénz. 500 Ft lehet kb az a dolog.

Mellette meg a házukat újítják fel, hogy bérbe adják majd, arra van pénz.

ÉS mikor anya megemlítette neki h aznap biciklivel ment el meloba, mert már nem volt pénze buszjegyre sem, semmit nem reagált, mintha nem si hallotta volna...csak h jajj sajnos ez van....

Pedig neki adnak szülei is...

Pedig adhatott volna ő is, hogy egyszer bemnejeen és hazajöjjön anya, 500 forintot.

Így megint tekert 10 km-t. Ami ha úgy vesszük nem sok, neki 40-45 perc, és eléggé erőtlen a helyzetünk miatt...

2009. júl. 5. 18:36
 4/10 A kérdező kommentje:

Ugye, hogy mennyi ilyen ember van? Egyszerűen elképesztő és bosszantó. Én mindig megpróbálok spórolni, ott, ahol tudok, de persze nem mindig sikerül, sőt szinte sosem marad hónap végére egy forintunk sem, dehát mi 84602 ft-ból élünk, nem négyszázvalahányezerből. Mások meg még nálunk is kevesebből élnek, mégsem sopánkodnak, ha meg igen, akkor jogosan. négyszázezer forintot nem, hogy két hét alatt, de egy hónap alatt sem tudnék elkölteni, pláne úgy, hogy se kocsihitelem, se autóhitelem nincsen.

Az ilyen emberektől egyszerűen felfordul a gyomrom.

2009. júl. 5. 18:47
 5/10 anonim ***** válasza:
95%

Sajnos,van egy réteg,aki igen jól keres,és nem tud jó dolgában mit csinálni.Nemrég olvastam egy két gyerekes anyuka panaszát,hogy a nyári szünetben van két hét,amikor nem tudja elhelyeznei sehol a gyerkeket,Spórolniuk kell a válság miatt,ezért csak 4-5 flancos táborba tudja a gyerkeket küldeni,meg egyszer mennek külföldre.Így csak 800.000.- Ft-ot költenek.Mi 10 hónapig élünk ennyiből.

Amúgy meg idézem nagyanyám mondásait:

Aki sír,attól el kell venni.

Nem annak van sok pénze,aki sokat keres,hanem annak.aki okosan tudja azt beosztani.

2009. júl. 5. 19:47
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Ezek az emberek nem tudnak bánni a pénzzel, azért sírnak, nekik Dáriusz kincse is kevés lenne. Aki tud bánni a pénzzel, az nem sír akkor se, ha kevés van, akkor se, ha sok. Bill Gates biztos nem sír soha a pénz miatt. :-) Ő és a hozzá hasonlók (bármilyen vagyoni helyzetben) pontosan tudják, mit csináljanak azzal, amijük van, és nem csak elméletben, hanem gyakorlattá is alakítják.

Az ilyen vagyonosokat, akik sírnak, én nem irigylem, mert rossz lehet, ha a sokat se tudják beosztani. A gyerekük előtt nem tudnak jó példát felmutatni (tény, hogy én se a szüleimtől tanultam, mert ők se értenek a pénzhez, én meg igen).

2009. júl. 5. 22:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen. Akinek sok van (pl. professzorok a kórházban), sírnak, hogy "nincs pénz a gyereknek színes ceruzára"!!!! (ezt konkrétan attól az illetőtől hallottam), holott milliókat tesznek el havonta, 50.000 alatt meg se operálnak.

A másik réteg meg aki sír, az, aki kib*szott lusta elmenni 2.-és 3. műszakba dolgozni, mert jajj, akkor nem tudok pihenni. Ismerek ilyet, hogy van egy sz*r érettségi, és jajj, minimálbért keresek.. Mondom, mért nem keresel másodállást? "Ja, akkor nem tudnék pihenni" Ja, akkor meg sz*pjál és siránkozz egy életen át 60.000 minimálért.

Csak azért mondom, mert én is budit takarítottam éveken keresztül, napi 12 órában, hogy most itt legyek. És nem is panaszkodom. Az a lényeg, hogy siránkozni könnyebb mint tenni a gazdagodásért - ezt a szegényekre. A "túl" gazdagokra meg - nem tudja már milyen problémája legyen, tehát csinál. Ezért mondta apám, (aki semmiből lett jómódúvá), hogy aki sír, attól vegyél el, aki felvág, annak adjál.

2009. aug. 25. 00:38
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajnos én is ismerek ilyeneket... szóra sem méltatom őket, még gondolatra sem... szerencsére már tudat alatt blokkokolom az ilyen fajtát, így nem idegesítem magam rajta :-)

Csak annyit írok, hogy jó jövedelemtől még nem mindenki gazdagodik meg, a pénzel tudni is kell bánni, akinek meg van esze az kevés pénzből is meggazdagodhat(vagy legalábbis jó életkörülményeket teremthet magának).

Több országban is készült valamilyen felmérés/statisztika hogy a lottónyertesek 80-90%a két év múlva szegényebb lett mint azelőtt volt...elgondolkodtató.

2009. aug. 25. 01:25
 9/10 anonim ***** válasza:

ma 00:38

Egyébként még ettől is durvábbak a mamutvállalatok, például a microsoft cégnek 5%al csökkent a profitja ezért kirúgott 5ezer embert(kb fél éve történt)......

2009. aug. 25. 01:28
 10/10 anonim ***** válasza:
az emberek hozzászoknak egy nívohoz!!és ettől ugyebár csak a tőbb boldogit! a kevesebb nem...a pénzből peddíg sosem elég:D
2009. aug. 25. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!