Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tanárnőnek 3 diplomával, hogy...

Tanárnőnek 3 diplomával, hogy van pofája azt mondani hogy menjünk Szakképzőbe?

Figyelt kérdés

9.-ek vagyunk és akinek közepes-négyes körüli jegye van, vagy annál rosszabb Szakképzőt ajánlja halál komolyan, mert itt úgyse megyünk semmire meg úgyse kell diplomás stb.

De úgy mondja mintha az érettségi bűn lenne magunkkal szembe.

Meg, hogy így a magyar gimnáziumba küldő mentalitás meg úgy a túlkvalifikálás.Ezt úgy mondja mintha kizárólag ő neki szabadna a Fősuli/Egyetem (mint mondtam 3 diplomája van)

Bocsánat hibákért csak telón elég nehéz ezt begépelni még nekem.

2012. jún. 17. 21:50
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Mehetsz főiskolára, egyetemre. Nem azért mondja a tanárod, mert úgy érzi, csak neki jár a felsőoktatás. De sajnos tényleg az a magyar valóság, hogy szakmunkásként könnyebb elhelyezkedni, mint egy diplomás szakmával. (Persze lehet hogy te olyan szakmát szeretnél, ami nagyon keresett)Ha viszont van egy olyan diplomád, amivel nem tudsz elhelyezkedni, akkor még árufeltöltőnek sem nagyon vesznek fel, mert túlképzett vagy és magasabb bért kéne adni neked, mint amennyit egy betanított, 8 általánossal rendelkező kapna.
2012. jún. 17. 22:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szakmunkásként is nehéz elhelyezkedni.Tapasztalatot kérnek.Alkalmazottként alig fizetnek nekik valamit.Ahhoz hogy vállalkozása legyen ahhoz meg pénz kell.

Külföldön viszont szakmunkásként jó életed lehet.

2012. jún. 17. 22:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első évben nálunk is mondtak ilyeneket, ne törődj vele be kell bizonyítani, hogy többet is tudsz. Azért a szakképzőben is kell tanulni, ez is valami általános hülyeség amit mindig elmondanak. Én végeztem szakképzőt, érettségit, egyetemet is és egyik sem volt olyan hú de ingyen, mindennek meg van a nehéz oldala.
2012. jún. 17. 22:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem érettségi jó ha megvan, mert úgy több a lehetőséged. Érettségi után még elmehetsz egy szakképzőbe, ha nagyon akarsz, pl. egy volt osztálytársam is ezt csinálta, de mindenképpen érettségizz le, még ha nem is mész fősuliba.

A tanárral meg ne törődj, engedd el e füled mellett, amit mond. :D

2012. jún. 17. 22:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Annak idején a német tanárnőm azt merte mondani, hogy ne menjek az általam választott iskolába, mert nehéz. Azaz, hülye vagyok oda.

A legrosszabb jegyem négy 4-es lett érettségin és 7 tárgyból érettségiztem. :D

2012. jún. 17. 22:47
 6/9 anonim ***** válasza:
18%

"Szerintem érettségi jó ha megvan, mert úgy több a lehetőséged."

Szerintem a mai világban nem ér többet, mint a 8 általános...

2012. jún. 17. 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:
14%
Igazából ő látja a tanulókon, hogy mik a képességei, biztosan meg tudja ítélni, hogy ki az, akinek érdemes főiskolával/egyetemmel próbálkozni és ki az, aki csak melegedni járna be, amíg ki nem bukik. Mert egyébként tényleg igaz, hogy a 3-as 4-es tanulók jó része is többre menne, ha a BSC hét féléve helyett csinálna három jó szakmát, ami már nem rossz útlevél.
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Szia

Nem kell mindent elhinni amit a tanárnőd mond. úgyis majd az fog számítani, amivé a gimi végére válsz. Ha két tárgyból nagyon jó az érettségid és van mondjuk nyelvvizsgád, akkor is be lehet kerülni bármilyen egyetemre, a többi elég ha 2-es is úgy tudom.

Semmiképpen se ad fel az álmaidat. Sok rossz középiskolai tanár van. Ha valami nem megy és fontos tárgy, szükséged lesz rá és jobbat szeretnél, akkor menj inkább magántanárhoz, sztem megéri az árát.

Rólam is sokmindent mondtak, általánosban is meg gimiben is, még gimi végén is és lett két nagyon jó érettségim aztán, most meg az ország legjobb egyetemén vagyok már harmadéves mérnökhallgató.

Valszeg a tanárod el van szállva magától és dicsekedni akar nektek, meg villogni hogy milyen okos. Lehetne normális, rendes tanár is, aki támogatja a diákjait, de nem... Na m1, ez az ő problémája, csak vigyázz és ne hagyd magad hogy elvegye a kedved. Sok idő van még és ha 3-4es vagy, akkor bizony télleg bele kell húznod. Legalább 2 olyan tárgyat kell vágnod 5-ös szinten, amire az adott egyetem adott szakán szükséges, ahhoz hogy felvegyenek. És ez az 5-ös inkább olyan 90-95% + nyelvvizsga és nem árt ha az egyik érettségid emelt szintű. De ez a kombó már bármilyen szakra elég, orvosira is. A lényeg hogy legyen egy célod. És sok időd van még rá, a képességeket és a tudást is mind meg tudod szerezni, de sztem úgy állj neki már mostantól akkor :)

21f

9/9 kiccsaj88 válasza:

Szerintem a tanárnőd jót akar nektek!!!

Én 5-ös átlaggal érettségiztem, főiskolára is jártam, szintén 5-ösre államvizsgáztam, középfokú nyelvvizsgát letettem angolból, plusz elvégeztem még 2 szakképzést... És munkanélküli vagyok. Pedig tapasztalatom is van. Várható kilátásaim jelenleg: 2 hónap múlva bekerülök az önkormányzati rendszerbe, 22 ezres segélyből fogok élni, aztán kiküldenek közmunkára, és napi 8 órában fogok WC-t takarítani (jobb esetben) havi 47 ezerért... Néha azt gondolom, TÉNYLEG jobban jártam volna egy sima szakképzéssel.

De ha te tudsz a mai Magyarországon olyan egyetemi szakot mondani, amit ha elvégzel, akkor 1000% hogy kapsz vele munkát, akkor ne habozz!

2012. júl. 7. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!