Elrontottam az érettségimet, nem vesznek fel az ELTE-re, vége az életemnek. Hogyan töltsem el életem utolsó napját?
romanisztikára felvételiztem (olasz szakirány)
Köszi a válaszokat:P :)
Akkor gyúrjál piszkosul az olaszra. A te esetedben egy 1-2 éves OKJ-s képzés mentőöv, mert az első szakmád lesz, ezért nem kell fizetned érte. Arra, viszont figyelj, hogy olyat válassz, aminek esetleg kint hasznát veheted (hogy ne legyen kínszenvedés teljesen az iskola)! Így két legyet ütsz egy csapásra: egyrészt iskolába jársz, karbantartod az agyad, másrészt rágyúrsz az olaszra és sikerül a nyelvvizsgád. Amennyiben nem az újraérettségizést választod (azt tudom, hogy 25%-tól adják meg a 2-est, de gyanítom, a jobb jegyek százalékhatára is feljebb ugrik, szóval nehezítve van a pálya).
Ha van lehetőséged, dolgozz suliidőben v.mit, hogy legyen pénzed v.mennyi. Jól fog az jönni.
romanisztikára? mire jó az? örülj neki hogy nem vettek fel, keress egy keresett és piacképes szakmát.
Életed utolsónapján pedig igyál,szexelj sokat, edd mega kedvenc ételedet, hajts 200 felett és tombolj
Értem én, hogy nem buktál meg, de ez még nem jelenti azt, hogy ne szerezhetnél szakmát, amit kint is tudsz használni, és annyi pénzt összeszedni, amennyi kell. Nem szeretem azt a sztereotípiát, hogy aki szakmára megy, az selejt, mert nem igaz.
Én a helyedben nem jönnék haza egyetemre (nemcsak a színvonal miatt, ami zuhan, hanem a röghözkötő tanulmányi szerződés miatt is), hanem kint, Olaszországban tanulnék. Többre mennél vele.
A helyedben én is Olaszországba mennék.
Sajnos a BTK-s szakokkal nem lehet semmit kezdeni, ha el is végzed, utána is csak lenézett büfészakos leszel.
Én nem BTK-t végeztem de a diplomám kb. sz@rt sem ér ebben az országban. Gyúrj az olaszra, egyetemre meg majd jelentkezel jövőre, egy anyanyelvi szintű olasz nyelvtudással és Olaszországban szerzett tapasztalattal többre mennél, mint egy (a társadalom által 5 év láblógatás, bulizás, ivás, alvás, élősködés) romanisztika szakkal.
Köszi a válaszokat!
Sajnos, tudom, hogy nagyon rossz itt a színvonal, meg, hgoy a bölcsészkarosok általában elbulizzák az évet, de engem tényleg érdekelne, meg "sajnos" a magyar is, meg az irodalom... Az a nagy bajom, hogy legszívesebben elhúznék innen, és vissza sem néznék, de közben mégiscsak annak örülnék jobban, ha olyan lenne a helyzet, hogy akár maradhatnék is... :$
Szia, en olaszorszagba jelentkezem jovore egyetemre, az orvosi szakokon kivül nincs felvételi. a tandij kb 500euro per felev, ha van kerdesed irj!!
en sem irnam ala a hallgatoi szerzodest!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!